Foxconn G41MD anakartında XMP desteği var mı?

• Konuyu başlatan Cod
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 707
Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? Eğer RAM frekansını artırmayı düşünüyorsanız BIOS'un izin verdiği ölçüde hem işlemciye hem de RAM'e hız aşırtma yapılabilir fakat RAM frekansınızı işlemcinin FSB desteği belirliyor asıl olarak. Örneğin 1333MHz'lik RAM ile Q6600 kullanırsanız RAM 1066MHz'de çalışacaktır. Aynı RAM ile E8xxx - Q8xxx - Q9xxx kullanırsanız 1333MHz'de çalışacaktır.

Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? Eğer RAM frekansını artırmayı düşünüyorsanız BIOS'un izin verdiği ölçüde hem işlemciye hem de RAM'e hız aşırtma yapılabilir fakat RAM frekansınızı işlemcinin FSB desteği belirliyor asıl olarak. Örneğin 1333MHz'lik RAM ile Q6600 kullanırsanız RAM 1066MHz'de çalışacaktır. Aynı RAM ile e8xxx - Q8xxx - Q9xxx kullanırsanız 1333MHz'de çalışacaktır.

Hocam BIOS'a girdiğimde RAM MHz kısmını değiştiremiyordum devre dışıydı nasıl arttırabileceğim onu?

@Yiğitt35 hocam zaten açıklamış. Teknik olarak ise bunlarda XMP diye bir şey görmedim. Manuel olarak ayar mümkün.

Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? Eğer RAM frekansını artırmayı düşünüyorsanız BIOS'un izin verdiği ölçüde hem işlemciye hem de RAM'e hız aşırtma yapılabilir fakat RAM frekansınızı işlemcinin FSB desteği belirliyor asıl olarak. Örneğin 1333MHz'lik RAM ile Q6600 kullanırsanız RAM 1066MHz'de çalışacaktır. Aynı RAM ile e8xxx - Q8xxx - Q9xxx kullanırsanız 1333MHz'de çalışacaktır.

Önceden RAM MHz 1333 MHz'di örneğin Pes'te 60 FPS alıyordum şimdi 30-40 FPS ile oynuyorum.

@Yiğitt35 hocam zaten açıklamış. Teknik olarak ise bunlarda XMP diye bir şey görmedim. Manuel olarak ayar mümkün.

Hocam manuel ile ayarlamaya çalıştığımda ayarlanmıyor RAM MHz yeri kapalı. Ayar yapamıyorum üzerinde.

Bunlar için zaten 1333 MHz son gözüküyor. İşlemci ve RAM tipine göre de değişebilir.

Hocam DRAM kısmında 1066 yazıyor ve üzerinde işlem yapamıyorum. RAM MHz artması için işlemci hızını mı arttırma lazım?

1678275628204.png

Ayarlamanız gereken yer burada, Kuzey Köprüsü ayarlarında. DRAM Frequency'i en yüksek neyse ona getirirsiniz ve kaydedip çıkarsınız.

Ekran görüntüsü 2023-03-08 143935.png

Eğer bu sayfaya bakarak değiştiremiyorum diyorsanız da; bu sayfa size var olan değerleri gösterir. Şunlar bu hızda çalışıyor gibi. İlk attığım resimdeki yere girerek yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1694387

Ayarlamanız gereken yer burada, kuzey köprüsü ayarlarında. DRAM Frequency'i en yüksek neyse ona getirirsiniz ve kaydedip çıkarsınız.

Eki Görüntüle 1694388

Eğer bu sayfaya bakarak değiştiremiyorum diyorsanız da; bu sayfa size var olan değerleri gösterir. Şunlar bu hızda çalışıyor gibi. İlk attığım resimdeki yere girerek yapabilirsiniz.

Hocam o ilk attığınız yere BIOS'tan nasıl girebilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı