Foxconn G41mxe BIOS chip sökülebilir mi?

sonicnix

Centipat
Merhabalar. Foxconn G41mxe model anakartıma BIOS güncellemesi yapacağım derken dalgınlık sonucunda maalesef G41MX diye bir anakartın BIOS güncellemesini yükledim. Pili çıkartmama, Jumper'in slotlarini değiştirmeme rağmen düzelmedi. En son çare olarak BIOS chip'ine yanlış yüklenen yazılımı silmek olduğunu öğrendim. CH341A tek USB modelini sipariş ettim. Şimdi benim resim olarak konuya ekledigim bu Chip'i sökmem gerek ama sökülebilir olduğunu bilmiyorum ve sökülebilir olsa bile nasıl sokulecegini bilmiyorum. Bu konuda bilgili veya tecrübeli arkadaşlar varsa lütfen yardım etsin. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20210402_221821.jpg
    IMG_20210402_221821.jpg
    156,4 KB · Görüntüleme: 113
  • IMG_20210402_221707.jpg
    IMG_20210402_221707.jpg
    93,1 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleyen: Moderatör:
Onu ısı vererek sökebilirsin ama tavsiye etmem bilgisayarcılar yapabilir onu. Sırf o şey için özel bir cihaz var onunla BIOS yeniden yazılıyor diye biliyorum söksen bile teknik bilgin yoksa daha çok sorun çıkarabilirsin.

Geçmiş olsun hocam. Sökülür elbette ama sonra tekrar nasıl takacaksınız? Bir tamirciye gidip hallettirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Kaş yapayım derken göz çıkarmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videodaki anakart benim anakartımın neredeyse aynısı. Kendisi tereyağından kıl çeker gibi söküyor, yazılım ile düzeltiyor ve tekrar takıyor. Zaten sorum benim anakartda da bu videodaki gibi tereyağından kıl çeker gibi yapılabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
şu videodaki anakart benim anakartımın neredeyse aynısı. Kendisi tereyağından kıl çeker gibi söküyor, yazılım ile düzeltiyor ve tekrar takıyor. Zaten sorum benim anakartda da bu videodaki gibi tereyağından kıl çeker gibi yapılabilir mi?

Tabii ki yapılabilir.

Yapan kişinin eli yatgındır, tecrübesi veya bilgi birikimi vardır. Sizin aynı işlemleri yapıp sorun yaşamayacağınızı kimse bilemez.

Yapan kişinin eli yatgındır, tecrübesi veya bilgi birikimi vardır. Sizin aynı işlemleri yapıp sorun yaşamayacağınızı kimse bilemez.
Aynen kesinlikle. Umarım bir sorun yaşamam emin olun çevremde bilgisayarı götürebileceğim kimse yok. Aşağıda vardı ilgi görmeyince kapattı bir sorun olduğunda ona giderdim.

Evet hocam. Dikkatli olun. Sokete geçme bir entegre. Anakarta lehimli olan soketi. Kendisi değil. Aslında, bunların vakumlu sökme aletleri de var. Fakat kendiniz de yapabilirsiniz. Dikkatli olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı