Foxconn G41MXE için RAM önerisi

Cnzxr

Decapat
İşlemci e6700.
Anakart Foxconn G41MXE.
Ekran kartı HD5450 var ve GT 430 takacağım onun yerine bir de yeni işlemci alacağım.
RAM'de almayı düşünüyorum ama bu anakarta 2x4 RAM takabilir miyim ve kac MHz olur pek anlamadım. Siteden 8 GB RAM olur diye anladım ama MHz olarak çözemedim. Baktıgm 2 3 sitedede farklı diyor, düşük gösterende var. Yüksek alsam sorun olur mu pek anlamadım. Bu anakarta olacak 4 GB'lik RAM söyleyebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna uygun olan DDR3 ram bulman lazım 2x4GB şeklinde kullanmak için.
Hız olarakta azami 1333MHZ hızında ram bak. Daha hızlısını çalıştırmaz sistem.

İşlemci e6700.
Anakart Foxconn G41MXE.
Ekran kartı HD5450 var ve GT 430 takacağım onun yerine bir de yeni işlemci alacağım.
RAM'de almayı düşünüyorum ama bu anakarta 2x4 RAM takabilir miyim ve kac MHz olur pek anlamadım. Siteden 8 GB RAM olur diye anladım ama MHz olarak çözemedim. Baktıgm 2 3 sitedede farklı diyor, düşük gösterende var. Yüksek alsam sorun olur mu pek anlamadım. Bu anakarta olacak 4 GB'lik RAM söyleyebilir misiniz?
Dual Rank RAM alırsan, sorunun çözülür. Single Rank RAM'ler muhtemelen çalışmayacaklar. Bendeki G41 anakartta çalışmadığı için Single Rank RAM elimde patlamıştı.

DDR3 oldukları için, bulabileceklerin İzoly, Hi-Level gibi markalar olur ama olur yani.
En az 1333 MHz alsan kâfi.

Rank olayını da anlatayım eğer bilmiyorsan. RAM'in tek yüzü çiplerle doluysa Single Rank, RAM'in arkalı önlü iki yüzü de çiplerle doluysa Dual Rank.

Dual rank RAM alırsan, sorunun çözülür. Single rank RAM'ler muhtemelen çalışmayacaklar. Bendeki G41 anakartta çalışmadığı için Single rank RAM elimde patlamıştı.

DDR3 oldukları için, bulabileceklerin Izoly, Hi-Level gibi markalar olur ama olur yani.
En az 1333 MHz alsan kâfi.

Rank olayını da anlatayım eğer bilmiyorsan. RAM'in tek yüzü çiplerle doluysa Single rank, RAM'in arkalı önlü iki yüzü de çiplerle doluysa Dual rank.

Sabah bir bakacagım işlemciyi aldıktan sonra ramede bakacağım 2 tane 1333MHz 4 GB aliyim 8 işime yarar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı