Foxconn G41MXE RAM sorunu ve önerisi

arif kendirci

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Evde boş boş duran çok eski bir masaüstü bilgisayar var. Ödevlerimi vs. yapmak için çok zorlamadan kullanmak istiyorum. Fakat 2 GB RAM günümüz için oldukça yetersiz kalıyor. Bu konulardan çok anlamıyorum. Anakart kitapçığında (Foxconn G41MXE) DDR3 1066/800 MHz architecture yazıyor. Ama bilgisayarda CPU Z ekranında 400 MHz gösteriyor. Benim nasıl bir RAM almam lazım? Tavsiye verirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    331,3 KB · Görüntüleme: 40
  • 2.jpg
    2.jpg
    141,6 KB · Görüntüleme: 39
  • 3.jpg
    3.jpg
    180,4 KB · Görüntüleme: 35
RAM frekansında bir sorun yok. CPU-Z yarısını gösterir.

Foxconn sağ olsun sitesini bulmak bile zor. Anakartını bulamadım.
Ama 2 GB, 800 MHz, CL6, 1,5V bir RAM muhtemelen çalışacaktır.

Kitapçıkta 1066 MHz'de yazıyor. Ben mevcut RAM'i çıkartıp yerine 1066 MHz RAM takabilir miyim? Takabilirsem 1066 MHz RAM'in CL değeri de 6 mı olmak zorunda? Teşekkürler şimdiden.

Var olanı çıkartırsanız taktığınız RAM'in tek uyum sorunu RAM slotu olur. Tabii bir de anakartın desteklediği kapasiteyi geçmemesi gerekir.

Dediğim değerler var olan RAM ile uyumlu çalışması içindi.
Yukarıda paylaştığım ikinci görsel anakartın kitapçığıydı onda 1066/800 mhz yazıyor sanırım 1066 mhz yide destekliyor. Anladığım kadarıyla cl6 1066mhz ddr3 bir ram takabilirim bilgisayarıma doğru mudur? Bu arada fazla soru sorduysam kusura bakmayın bu konularda bilgim hiç yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı