Foxconn H55MXV OS X Yosemite Bootloader Kurulumu

Eray Ünal

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sonunda multibeast sayesinde yosemite'yi kurabildim. Fakat birkaç tane sorum olucak.

1. Öncelikle bu mac hakkında dediğimde Mac Pro (2008 Başı) gözüküyor. FakeSMC kurmama gerek var mı ?

IMG_20150322_132925_resized.jpg

2. Normal boot edebilmek için Chimera bootloader kurup ''Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks Rehberindeki '' aynı işlemleri mi uygulamalıyım ?

IMG_20150322_132949_resized.jpg

3. Buradaki ayarlardan hangileri seçmeliyim çünkü bir önceki kurulumumda Basic boot options ve GraphicsEnabler' i seçmiştim ve Mac açılmamıştı. (Belki'de VoodooHDA'dan da olabilir bilmiyorum.)

IMG_20150322_133019_resized.jpg
Çok fazla soru sordum biliyorum, şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkürler :)

Sistem:
  • İntel i3 540 İşlemci
  • 3 GB Ram
  • Nvidia GTX 560 SE Ekran kartı
  • Foxconn H55MXV Anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Sistem kimliğini ( SmBios ) Chameleon Wizard ile düzenleyebilirsin. Chameleon Wizard indir. FakeSMC sisteminde mutlaka olması gerekiyor. System / Library / Extensions içinden, yüklü olup olmadığını kontrol edebilirsin.
  2. Evet
  3. Multibeast içerisinden, "EasyBeast seçeneğini kullan. EasyBeast sistemin için gerekli en temel sürücü ve komutları sistemine yükler.

FakeSMC'yi zorunlu kuracaksınız.

Ben Chameleon bootloader kullanıyorum. Dual boot yapmak için Diski mbr yapıp 3 bölüm yaptım.

Disk Bölümleri;

• Birinci bölüm=Mac OS Genişletilmiş günlüklü
  • İkinci bölüm=MS-DOS(FAT)
  • Üçüncü bölüm=Boş bıraktım
Ekran Resmi 2015-03-22 14.19.17.png

Kurulum sırası 3 bölüm Linux mint, 2 bölüm Windows 8, 1 bölüm Mac OS X 10.10 Yosemite kurdum.
Kurulum sırası gayet önemli önce Linux, Win 8, Mac OS X şeklinde yaptım. Videoların tam ekran olmamasına bir şey diyemiyorum.
İmzamdaki sistemi Triple Boot olarak kullanıyorum.
Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

FakeSMC'yi zorunlu kuracaksınız. Vermiş olduğum ALC662 kext'leri her hangi bir yükleyici (Kext utility, Kext wizard) ile yükleyin.
Dropbox - ALC662.10.10 KemalALKIN .zip
Ben Chameleon bootloader kullanıyorum. Dual boot yapmak için Diski mbr yapıp 3 bölüm yaptım.

Disk Bölümleri;

• Birinci bölüm=Mac OS Genişletilmiş günlüklü
  • İkinci bölüm=MS-DOS(FAT)
  • Üçüncü bölüm=Boş bıraktım
Eki Görüntüle 57784

Kurulum sırası 3 bölüm Linux mint, 2 bölüm Windows 8, 1 bölüm Mac OS X 10.10 Yosemite kurdum.
Kurulum sırası gayet önemli önce Linux, Win 8, Mac OS X şeklinde yaptım. Videoların tam ekran olmamasına bir şey diyemiyorum.
İmzamdaki sistemi Triple Boot olarak kullanıyorum.
Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Yorumunuz için öncelikle teşekkürler. Unibeast ile kurulum yaptığımdan sanırım Chimera bootloader kullandı. Şuan dual boot kullanabiliyorum fakat şu ses sorununu ve videolardaki tam ekran sorununu çözebilirsem çok daha iyi bir sisteme sahip olacağım. Şuan müsait olmadığım için buradakileri deneyemiyorum fakat akşam hepsini deneyip buraya döneceğim. Bu arada FakeSMC'yi multibeast ile kurmuştum ve yanıda with plugin yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ondan mıdır bilinmez ama mac apple ekranında çok yavaş ilerliyordu ve bir yerde tamamen takılmıştı, güvenli modda açabiliyordum. Belki bunla belkide VoodooHDA ile ilgisi vardır bilemiyorum sistemi komple silip tekrar yüklemiştim. Şimdi umarım bu hatayla karşılaşmam.

1: Sistem kimliğini ( SmBios ) Chameleon Wizard ile düzenleyebilirsin. Chameleon Wizard indir. FakeSMC sisteminde mutlaka olması gerekiyor. System / Library / Extensions içinden, yüklü olup olmadığını kontrol edebilirsin.
2.Evet
3.Multibeast içerisinden, "EasyBeast seçeneğini kullan. EasyBeast sistemin için gerekli en temel sürücü ve komutları sistemine yükler.

EasyBeast seçeneğini yaptıktan sonra internetim gitti bende kextlerin hepsini sildim neden böyle oldu acaba ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı