FPS arttıkça akıcılık artar mı?

svjzib

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk kez PC sahibi olacağım o yüzden araştırma yapıyorum sorularım komikse kusuruma bakmayın.

Mesela 190 FPS ile 120 FPS arasında akıcılık farkı oluyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet oluyor.

Lakin eğer monitörünüz 144 Hz destekli ise en fazla 144 FPS'deki akıcılığı görebilirsiniz. 244 FPS bile alsan 144 FPS alıyormuşsun gibi olur.

Aynı durum 60 Hz için de geçerli. Eğer monitörün 60 Hz destekliyse ve sen +300 FPS alıyorsan, 60 FPS alıyormuşsun gibi hissedersin.

FPS kelimesi zaten saniye başına düşen kare hocam. Akıcı olmasının amacı FPS değil de monitörün Hz'sinin kaç olduğudur ama FPS de önemli tabii ki.

Evet, ne kadar fazla FPS alırsan oyunun o kadar akıcılaşır. 60 hz monitörüm var, üstünü göremiyorsun zaten gibi bir olay da yok. Ne kadar yüksek FPS alırsan kareler o kadar güncel olur. Yani hertzin üstü de olsa ne kadar yüksek FPS, o kadar akıcılık. 144 hz monitörüm var diye 144 FPS ile 250 FPS arasında akıcılık farkı vardır. Input lag düşer.

Evet oluyor. Hem de bayağı bunlar arasında FPS ekran kartı ile alakalıdır. Kaç FPS alacağın oynadığın oyuna bağlıdır ayrıca bütçen varsa sana 3060 ekran kartlı bir bilgisayar tavsiye ederim ancak o kadar yoksa 3050 al ama monitöründe iyi olması lazm çünkü FPS olsa bile monitör kötü olunca ise yaramaz ancak dizüstü alacaksan fark etmez. Bu arada laptop yani kasasız bilgisayar alacaksan monitör diye bir şey yok yani onu söyleyeyim.

Evet oluyor. Hem de bayağı bunlar arasında FPS ekran kartı ile alakalıdır. Kaç FPS alacağın oynadığın oyuna bağlıdır ayrıca bütçen varsa sana 3060 ekran kartlı bir bilgisayar tavsiye ederim ancak o kadar yoksa 3050 al ama monitöründe iyi olması lazm çünkü FPS olsa bile monitör kötü olunca ise yaramaz ancak dizüstü alacaksan fark etmez. Bu arada laptop yani kasasız bilgisayar alacaksan monitör diye bir şey yok yani onu söyleyeyim.
4090 ya da 4080 alacağım 4090 için 4k öneriyorlar ama ben asusun yeni monitör çıkarmasını bekleyebilirim çünkü 4k monitörler 144hz 4090 ile bir de online oyunlarda grafiği kısınca her türlü fazla alıyorsun bu yüzden 4k daha da yaygınlaşıncaya kadar 4080 alıp 2k bir monitörle takılıp güncelleyebilirim
Asusun 27 inç 2k 360hz monitörü var

Teşekkür ederim yorumlarınız için arkadaşlar

4090 ya da 4080 alacağım 4090 için 4k öneriyorlar ama ben asusun yeni monitör çıkarmasını bekleyebilirim çünkü 4k monitörler 144hz 4090 ile bir de online oyunlarda grafiği kısınca her türlü fazla alıyorsun bu yüzden 4k daha da yaygınlaşıncaya kadar 4080 alıp 2k bir monitörle takılıp güncelleyebilirim
Asusun 27 inç 2k 360hz monitörü var

Teşekkür ederim yorumlarınız için arkadaşlar
bana kalırsa 4090 al çünkü monitörde 4090 ın performansını daha iyi alırsın bence bekle asusun 4k monitör çıkarmasını

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı