FPS drop nasıl düzeltilir?

İşletim sistemi
Windows 10
Cache limite sebep oluyor da düzelmemesi saçma. Anlamsız. Aslında aklıma ilginç bir şey geldi ama. İşlemciyi besledikçe drop artması bunu düşündürdü.

RAM düzeni nasıl 8+4 olarak mı?
@xbea sen bilirsin. Bu Dual kullanımda boyutların aynı olması daha verimli olmaz mı? Arkadaş 2 tane 6 takmadıysa Dual'den aldığı verim düşüp Drop'a sebep olabilir mi?

İşlemciyi besliyoruz drop artıyor bu yüzden sordum.

Ram bu şekil boştayken %8 kullanıyor yük bindirmiyorum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    10,8 KB · Görüntüleme: 87
Hocam normalde 2+2, 4+4, 8+8, 16+16 şeklinde olmalıdır Dual channel RAM'ler. 8+4 olunca RAM'ler Flex channel dediğimiz bir türe geçiş yapmış oluyor. Bunun Türkçe meali: rahat, esnek kanal. Özetle şu şekilde çalışıyor sistem:

Şimdi eğer kullandığınız program/oyun 8 GB RAM kullanımı olana kadar RAM'leriniz Dual Channel olarak çalışmaya devam ediyor, ancak iş kullanım 8 GB'ı geçince değişiyor; 8 GB ve üstü için bu sefer tek kanal moduna geçiyor RAM'ler. Buradan itibaren tek kanal olarak devam ediyor işler.

Bunun dışında eğer zor durumda değil iseniz kesinlikle Flex Channel önermiyorum, çok sıkıntılı ve sistemin kafasını karıştırabilecek bir RAM dizlimi. Eğer sistemin kafası karıştıysa dediğiniz gibi: Dual Channel verimi düşüp drop oluşturması muhtemel.

Hocam bu arada (Days Gone üzerindne örnek vereyim) ana menüde 6 GB oyunda 9GB RAM kullanıyor benim RAM 12 GB 2 GB kalıyor tabii haliyle oda yetersiz bende diskden RAM'e veriyorum biraz (sanal bellek olayı) sanal bellek 16 GB.

@xbea Anakart Quad Channel mı destekliyor?

Bu arada ben RAM ile az çok bir alakası olduğunu düşünmeye başladım bu işin.
Hocam dizüstü bilgisayarlarda hiçbir modelin ben daha 4 Channel olduğunu görmedim. En fazla 1 adet lehimli olarak anakarta bağlı, 2 adet de slot olarak boş durumda 3 slot oluyor. Ayrıca arkadaşın sistemine benzer olarak daha önce bende benzer bir sistemi kullandım: İntel Core İ7 4720HQ ve GTX 950M vardı. Benim sistemimde 1 slot anakarta lehimli 4 GB ve artı 1 adet slot 8 GB olarak 12 GB RAM olarak kullandım. Ben çok oyun oynamadığım için drop mevzusunu çok yaşamadım, bu yüzden de bir yorumda bulunamıyorum.
Hocam bu arada (Days Gone üzerindne örnek vereyim) ana menüde 6 GB oyunda 9GB RAM kullanıyor benim RAM 12 GB 2 GB kalıyor tabii haliyle oda yetersiz bende diskden RAM'e veriyorum biraz (sanal bellek olayı) sanal bellek 16 GB.
Hocam aslında yeterli, yani orada toplam 9 GB RAM yazıyor ya orada sizin oynadığınız oyun + sistemin kullandığı toplam RAM'i temsil ediyor. Yani az RAM yok ancak toplam RAM 8 GB'ı geçtiğinden Flex Channel'dan düşüp tek kanala geçiyor, bu da performans düşüşüne yol açıyor.

@xbea @erengore arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bilmediğim konular hakkında beni aydınlattınız. (çoğu bahsettiğiniz Flex Channel Dual RAM vs) konulardan uzaktım öğrenmiş oldum

@erengore hocam uygulamada bahsettiğiniz tiki kaldırdıktan sonra büyük oranda çözüme ulaştım diyebilirim.
Eskiden aşırı derece fazla drop girerken tiki kaldırdıktan sonra 60 FPS'den 58-57 oluyor fazla aşırııya kaçmıyor sıcaklık değerleri de bayağı iyi.

Açtığım konu (benim için) çözüme ulaşmıştır yardımlarınız için teşekkürler.

Fazla sanal bellek iyi değildir bu arada.
Bende aynen bu şekilde olabileceğini düşündüm ama ses çıkarıp yanlış bilgi vermek istemedim.

Yani işlemciyi besledikçe böyle dandik bir şey olması beni de şaşırttı. Bu yüzden sordum ki @xbea sevgili dostum zaten aydınlattı olayı.

IccMax'ı 80A ayarlayın Core ve Cache için.

İntel GPU ve İGPU Unslice'ı 60A ayarlayın.

System Agent'i 30A ayarlayın.
Rica ederim kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…