FPS drop nasıl düzeltilir?

İşletim sistemi
Windows 10
Tpl sekmesi düzgünmüş bu arada.
Fıvr sekmesinde IccMax'lar olmalı. Fıvr sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında IccMax'ı göreceksiniz. En yükseğe alın. Apply'a basın.

Sonrasında da CPU Core'u seçin yine benzer şekilde yine hemen altındaki kutuyu tikleyin. IccMax'ı maksimuma çıkartın. Apply'a basın. Sonrasında tekrar oyuna girin.

Bu arada RAM'ler Dual değil, değil mi?

Dual hocam dediklerinizi yaptım oyuna girip test ediyorum.

Dosya Ekleri

• dew.png
    dew.png
    12,6 KB · Görüntüleme: 109
İnşallah olur hocam.
Arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere soru bu şekildedir. 2004 yapımı GTA San Andreas da bile 3-4 saat sonra hafif küçük takılma ardından geri gelme yaşıyorum daha yüksek günümüz oyunlarda ise bu 3-4 saat 1-2 saatte kadar düşüyor. 60 FPS düz alırken bir anda 3-5 FPS düşüp tekrar yükseliyor.

İşlemci: Intel(r) Core(tm) i5-6300HQ CPU @ 3.20GHz bellek (RAM): 12,0 GB sanal bellek: 16,0 GB ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 950M (4 GB VRAM) + Intel (r) HD Graphics 530 (2gbvram) HDD + SSD: 932 GB.

Eski/Yeni şu zamana kadar çoğu oyunda en yüksek ekran kartı derecesi 65, ortalama 58 gördüm. En yüksek işlemci derecesi 73, ortalama 68 gördüm.
İmkansız.

İmkansız olan nedir?
@erengore hocam derece biraz yükseldi FPS düşüşleri droplar da bayağı fazla oldu.
FPS düşüşü mü arttı? Çok mantıksız.

Eski değerine alabilirsiniz ama mantıklı değil. Bu durum mantıklı değil. Tüm birimlerin IccMax değerini arttırdınız mı?

FPS düşüşü mü arttı? Çok mantıksız.

Eski değerine alabilirsiniz ama mantıklı değil. Bu durum mantıklı değil. Tüm birimlerin IccMax değerini arttırdınız mı?

Evet dedikleriniz hepsini yaptım IccMax yaptıktan sonra oldu lakin o ilk dediğiniz tik kaldırma ve clear işi gerçekten işime yaradı.
Bu sıcaklıklar nasıl oluyor acaba? Bu kadar serin çalışan laptop işlemcisi aman yarabbi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam sen bir de şu videoya bak bende hiç anlamadım :D

Son düzenleme:
Evet dedikleriniz hepsini yaptım IccMax yaptıktan sonra oldu lakin o ilk dediğiniz tik kaldırma ve clear işi gerçekten işime yaradı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam sen bir de şu videoya bak bende hiç anlamadım :D (video bana ait)

Randomu hemen silin!!
Banı yersiniz yoksa birazdan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı