FPS Düşmesini Önlemek için SSD vs RAM

Güzel Bir Nick

Hectopat
Kek günü
FPS drop alıyorum, önlemek için SSD mi RAM mi?

Not:
RAM'im 8GB, RAM alırsam 8'lik alıcam.

Ekran kartım GTX 1050 2GB + G4560 ekran kartı VRAM'inden dolayı FPS drop olabilir mi?

HDD ile drop yaşamak için 5400 RPM bir HDD olması gerekiyor eğer 7200 ise SSD alman bir işe yaramaz. Böyle bir sistemde de 16 GB RAM olmalı mı, tartışılır bence. Oynadığınız oyunuda söyleseydiniz daha iyi olacaktı. Böyle bir sistemde ilk önce CPU, GPU sonra RAM'i yükseltmeyi düşünürdüm.

Hocam SSD'nin ne FPS artmasına katkısı vardır ne de dropları azaltması gibi bir özelliği vardır.
SSD'nin tek bir özelliği vardır. Bazı oyunların loading süreleri fazladır. Mesela Battlefield veya Rust gibi. Oyunun yüklenmesi erişim hızı yüksek olduğu için daha hızlı gerçekleşir. Bir de Windows'un hızlı açılır.
Kısacası hepsi bu.

SSD olursa drop olmaz veya FPS artar diye bir olay söz konusu değildir.
Oyunda iken HDD üzerinden çekilen veri çok ama çok azdır. Atıyorum düz bir HDD 100 mb/sn okuma hızına sahipse oyun bilgisayardan HDD'den çektiği veri saniye'de 1-2 MB filandır. HDD asla asla dropa neden olmaz bu yüzden.

Sadece ve sadece loading süresi kısaltır hepsi bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemi Windows 10 ise işlemciden kaynaklanabilir çünkü işlemciyi harcıyor Windows 10. Bende kullanıyor idim ve Fortnıtede aşırı darboğaz oluyordu ve 8.1 Pro'ya geçtim düzeldi, bence denemelisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam SSD'nin ne FPS artmasına katkısı vardır ne de dropları azaltması gibi bir özelliği vardır.
SSD'nin tek bir özelliği vardır. Bazı oyunların loading süreleri fazladır. Mesela Battlefield veya Rust gibi. Oyunun yüklenmesi erişim hızı yüksek olduğu için daha hızlı gerçekleşir. Bir de Windows'un hızlı açılır.
Kısacası hepsi bu.

SSD olursa drop olmaz veya FPS artar diye bir olay söz konusu değildir.
Oyunda iken HDD üzerinden çekilen veri çok ama çok azdır. Atıyorum düz bir HDD 100 mb/sn okuma hızına sahipse oyun bilgisayardan HDD'den çektiği veri saniye'de 1-2 MB filandır. HDD asla asla dropa neden olmaz bu yüzden.

Sadece ve sadece loading süresi kısaltır hepsi bu.
FPS droplarını bir nebze azaltıyor. Bende 5200 RPM HDD kullanıyorum %100 disk sorunum var tüm oyunlarda o yüzden drop yiyorum. Diğer donanımların sıcaklığı ve kullanım yüzdeleri normal iken HDD fazla sadece.

Bu konumda sistem özelliklerim mevcut.
Sistemi tamamen belirtin. Harddisk ve RAM frekansları dahil şekilde.
Ram 2133 MHz Harddisk büyük ihtimal 5400 hangi programdan bakılıyor ?
FPS drop detaylı incelenmesi gereken birşeydir. Şu bilgileri paylaşır mısın Anakart ve İşlemci modeli ?
Anakart b250m Intel G4560
FPS drop detaylı incelenmesi gereken birşeydir. Şu bilgileri paylaşır mısın Anakart ve İşlemci modeli ?
Anakart b250m Intel G4560
Arkadaşlar yardım ???
Arkadaşlar hâlâ net birşey söylemediniz ???

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı