FPS düşürmeyen kayıt programı önerisi

Bir kayıt programının FPS düşürmemesi için işlemci değil GPU kullanması gerekir. Bunun için de ekran kartınızda video motoru olması gerekiyor. OBS, Bandicam, Mirillis Action gibi programlarında hepsinde GPU ile video yakalama özelliği var. GeForce Experience doğrudan GPU kullanıyor zaten.

Ekran kartınızda bu özellik yoksa kayıt kalitesini düşürebilir ya da işlemciye daha az yük bindirecek bir Codec seçebilirsiniz. Mesela H.265 yerine H.264 gibi.
 
Kayıt programı olarak neyi önerirsiniz? Not: OBS yazmayın acayip FPS düşürüyor.
Ekran kartınızın üreticisine göre kullanabileceğiniz video kayıt programları değişebilir. AMD ise, AMD Software ekran kartı yazılımında kendi ekran kayıt programı mevcut. Aynı şey NVidia için de geçerli. Shadow Play ismi. Ancak NVidia'da Shadow Play kullanabilmek için ekran kartının da güçlü olması gerekiyor.
 
Ben NVIDIA RTX 3060 ekran kartı kullanıyorum. Bandicam kurup açınca ekran kartınızın desteklediği Codec sürümünü kullanmak ister misiniz gibi bir şey soruyordu. Sizin de ekran kartınız destekliyorsa açın fazla FPS düşüşü yaşanmıyor.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben NVIDIA RTX 3060 ekran kartı kullanıyorum. Bandicam kurup açınca ekran kartınızın desteklediği codec sürümünü kullanmak ister misiniz gibi bir şey soruyordu. Sizin de ekran kartınız destekliyorsa açın fazla FPS düşüşü yaşanmıyor. Eki Görüntüle 1636120

Bandicam paralı orası sıkıntı cracklemen gerekiyor ama Technopat'ta korsana destek vermiyoruz.
Bu yüzden NVIDIA GeForce Experience en mantıklısı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı