FPS düşüşü nasıl çözülür?

Ekran kartı mı, işlemci sıcaklığı mı bu değer ?
İşlemci. Minecraft'ta yeni bir dünya açtım. Chunk sınırı 32. Şu anda sıcaklık 70 derecelere çıktı. Ekran kartı ise 60-65 derecelerde yanlış değilsem. Hocam birde aklıma gelmişken benim laptopta 2 tane ekran kartı var. 2. ekran kartı tam olarak ne işe yarıyor acaba? Ayrıca ekran kartı boştayken 50-55 derece sıcaklıkta.

Son düzenleme:
İşlemci. Minecraft'ta yeni bir dünya açtım. Chunk sınırı 32. şu anda sıcaklık 70 derecelere çıktı. Ekran kartı ise 60-65 derecelerde yanlış değilsem. Hocam birde aklıma gelmişken benim laptopta 2 tane ekran kartı var. 2. ekran kartı tam olarak ne işe yarıyor acaba?
Biri dahili yani işlemcinin içinde entegre olan grafik birimi. Diğeri de harici olan, oyunlarda çalışan daha güçlü olan ekran kartı.
Laptoplarda harici ekran kartı gerekmedikçe kullanılmıyor, sistem boştayken masaüstündeyken falan entegre birim kullanılıyor.

Sıcaklıklara bakarsak yüksek değerlerde değiller. 70 derece civarı laptop için normal sıcaklıklar.

Bu arada Minecraft oynarken F3 basıp sağ tarafta oyunun hangi ekran kartını kullandığına bakabilir misiniz. Minecraft'ta entegre grafiği kullanma sorunu vardı, ben ne yaptıysam çözemedim.
Ekran kartı için 60 derece biraz fazla düşük geldi bana, eğer sizde de bu sorun varsa şu an ekran kartını kullanmıyor olabilir oyun.

Biri dahili yani işlemcinin içinde entegre olan grafik birimi. Diğeri de harici olan, oyunlarda çalışan daha güçlü olan ekran kartı.
Laptoplarda harici ekran kartı gerekmedikçe kullanılmıyor, sistem boştayken masaüstündeyken falan entegre birim kullanılıyor.

Sıcaklıklara bakarsak yüksek değerlerde değiller. 70 derece civarı laptop için normal sıcaklıklar.

Bu arada Minecraft oynarken F3 basıp sağ tarafta oyunun hangi ekran kartını kullandığına bakabilir misiniz. Minecraft'ta entegre grafiği kullanma sorunu vardı, ben ne yaptıysam çözemedim.
Ekran kartı için 60 derece biraz fazla düşük geldi bana, eğer sizde de bu sorun varsa şu an ekran kartını kullanmıyor olabilir oyun.
Bakıyorum hocam.

Ekran kartını kullanıyor. Ayrıca şu anda sanırım arkadan Discord'u açtığım için midir bilmem ama CPU 70-75 arası GPU 60-65 arasında gidip geliyor.

Son düzenleme:
Bakıyorum hocam.

Ekran kartını kullanıyor. Ayrıca şu anda sanırım arkadan Discord'u açtığım için midir bilmem ama CPU 70-75 arası GPU 60-65 arasında gidip geliyor.
O zaman fps sorunu sıcaklıktan olmamalı, sıcaklıklar yük altında normal seviyelerde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı