FPS düşüşünde yaşanan fare laglanması

Katılım
3 Nisan 2022
Mesajlar
44
Herkese merhaba, kolay gelsin ayrıyeten herkese hayırlı cumalar.
Yeni bir fare satın aldım ondan önce eski standart bir fare kullanıyordum şu anki aldığım fare ise ne eski ne de çok yeni bir oyuncu faresi driverlı.
Farenin yanında mouse pad de temin ettim şöyle bir sorunla karşılaştım normal yüzeyde yani mouse pad olmadan fareyi 1 2 mm kaldırsam bile algılamıyordu.
Fakat bu aldığım mouse pad ile fareyi 1 2 cm kaldırsam bile bayağı yukarıdan imleç hareket ediyordu bu da ister istemez nişan alırken oyunlarda rahatsızlık yapıyordu.
İnternette araştırma yaptım bu sorunu çok iyi markalarda driverlarda lift distance ayarı ile yapılıyormuş fakat bende böyle bir ayar yok onun için de elektrik bandı yapıştırma gibi bir yöntem mevcuttu onu denedim ve oldu da gerçekten sensör açık olacak şekilde çok az bir şekilde kırmızı ışık vuruyor o şekilde sorunu çözdüm.
Şöyle bir sorun baş gösterdi oyun oynarken (bu bahsedeceğim sorun eski farede de oluyordu) FPS 40'dan aşağı ani düşünce fare laglanıyor sağ çevireyim derken imleci sanki olduğu yerde duruyor sonradan hareket ediyor gibi olmakta ben bu sorunu eski fare dandik olduğu için yapıyor zannetmiştim fakat değilmiş şu anki farede de mevcut, bu laglanma sorunu için nasıl bir çözüm önerisinde bulunabilirsiniz bu laglanma sorunu normal fareyi kullanırken olmuyor sadece bahsettiğim oyunda.
Teşekkürler.
 
FPS ani olarak düştüğünde ve mouse laglanmaya başladığında oyun grafikleri de aynı şekilde donuyor mu yoksa kasarakta olsa arkada hareketlilik oluyor mu?
 

Geri
Yukarı