FPS ile monitörün Hertz değeri farklı olursa ne olur?

tuğrahan sezer

Hectopat
Katılım
19 Eylül 2019
Mesajlar
1.614
Çözümler
2
Arkadaşlar 60Hz monitör kullanıyorum ve 144Hz olan yeni bir monitör sipariş ettim. Aklıma ise bir şey takıldı. Ben sistemi yormayan oyunlar hariç çoğu zaman 60-100FPS alan bir PC'ye sahibim. Şimdi atıyorum bir oyunda 80FPS alıyorum. Monitör 144Hz olduğu için bana 80Hz'miş gibi bir kalite mi sunacak? Yoksa illa FPS 144 ve üzeri mi olması lazım?
 
Akıcılık felan bozulmaz dostum. Aldığın monitorde gsync yada freesync varsa zaten fps değerine göre monitör kendisini ayarlar ama yoksada problem değil. Zaten çoğu oyunda ayarlar kısmında monitor tazeleme hızını seçmene izin veren ayar olur ve o oyunu açtığında monitorun seçtiğin hızda çalışır. Mesela GTA 5 de ayarlardan 60hz seçersen oyunu açtığında monitorun de 60hz çalışır. Bunlar ufak tefek şeyler ya hissetmezsin bile yani her 144hz monitoru olan adam her oyunu 144fps de mi oynuyor yani? Gereksiz abartılar..

Burda mesele ekran yenileme hızınla fps değerin arasındaki fark çok olursa ortaya çıkar. Mesela bende 144hz monitor var, lol oynarken fps sınırı koymak zorunda kalıyorum aksi halde 600 fps'ye çıkıyor. Bu durumdayken karakteri hareket ettirdiğim zaman 1 saniye felan karakter olduğu yerde donuyor gibi görünüyor sonra hedeflediğim konuma birden ışınlanmış gibi duruyor. O sırada aslında karakter hareket ediyor ama fps çok fazla olduğundan ve benim monitorum ancak 144 fps'ye kadar gösterebildiğinden karakterin hareket ettiği o kısımları ben göremiyorum, pencerelerde kayıp oluyor yani. Yani bu tarz şeyler uçuk senaryolarda yaşarsın ama 60'dan 144'e geçtin diye pişman olup oyunları kasıyomuş gibi hissetmeyeceksin. Bunlar şehir efsanesi 😀
 

Geri
Yukarı