FPS oyun tavsiyesi

Merhaba. Normalde sadece CoD Warzone oynuyordum. Ancak yeni gelen B06 ile oyun artık miladını doldurdu. Daha oynayasım gelmiyor, çok kötü yapmışlar oyunu aynı mobili gibi olmuş. Eski Warzone serileri mükemmeldi. Güncelleme gelmeden sadece oyunu bıraksalardı bile şu ankinden daha iyi olabilirdi. CoD Warzone gibi bir oyun arıyorum. Silah mekaniği vs iyi çok oyunculu br de olabilir MP de fark etmez. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler. Ayrıca CS çok oynuyordum eskiden tekrardan başlanır mı? En son çok hile vardı sanki.
Round bazlı rekabetçi oyun arıyorsanız üç aşağı beş yukarı seçenekler belli.
  • Counter Strike
  • Rainbow Six: Siege
Şahsen ben olsam Rainbow Six: Siege tercih ederdim. En azından taktiksel FPS türünde geçiyor. Counter Strike'a (1.5 dönemi) tüm çocukluğunu-gençliğini vermiş birisi olarak yeni CS beni bir türlü açmıyor...

Eğer daha bir meydan muhaberesi arıyorsanız;
  • Battlefield
  • Delta Force: Hawk Ops (5 Aralık'ta çıkış yapacak)
Burada şahsen ikisini de pek fazla sevmedim. Battlefield son zamanlarda bocalayarak devam eden bir seri. Delta Force ise bence bu işin, bu tarzın markası değil. Delta Force demek çok büyük haritalarda askeri operasyonlar demekti 90'ların sonu ve 2000'lerin başı için. Ama bu Battlefield benzeri türe yakıştıramadım şahsen. Yine de kötü oyun değil tabii. Testine katıldım, gayet stabil çalışan, aksiyonu yüksek, hareketli bir oyun olmuş.

Delta Force'un bir de extraction-shooter versiyonu var. Onu hiç ama hiç beğenmedim. Warzone DMZ'ye rakip olmayı denemiş... Ancak basit bir kopyadan öteye de gidememiş.

____________________________________________________________________________________________________

Eğer silah mekanikleri çok iyi olsun, atmosferi, ambiyansı, sesleri vs ile fark yaratsın diyorsanız önerilerim şunlar;

Escape From Tarkov : Shooter-looter-extraction temalı bir oyundur. 5000'e yakın saatim var şu ana kadar. 2017'de çıktığından beri oynuyorum. Her saniyesine değdi benim için. Kendi adıma oynadığım açık ara en iyi FPS oyundur. Ancak fiyatı şu biraz tuzlu. Türü ve sistemi de diğer oyunlardan tamamen farklı.

Eğer Escape From Tarkov'un tarzından hoşlanıyorsanız, ücretsiz alternatif olarak Arena Breakout: Infinite de tavsiye ederim. EFT kadar atmosferik değil ancak yine de oldukça başarılı bir oyun olmuş. Özellikle iyi bir optimizasyonu var, sorunsuz oynanışı var. Üstüne grafikleri de epey iyi.

Son düzenleme:
Round bazlı rekabetçi oyun arıyorsanız üç aşağı beş yukarı seçenekler belli.
  • Counter-Strike
  • Rainbow Six: Siege.
Şahsen ben olsam Rainbow Six: Siege tercih ederdim. En azından taktiksel FPS türünde geçiyor. Counter-Strike'a (1.5 dönemi) tüm çocukluğunu-gençliğini vermiş birisi olarak yeni CS beni bir türlü açmıyor...

Eğer daha bir meydan muhaberesi arıyorsanız;
  • Battlefield
  • Delta Force: Hawk ops (5 Aralık'ta çıkış yapacak)
Burada şahsen ikisini de pek fazla sevmedim. Battlefield son zamanlarda bocalayarak devam eden bir seri. Delta Force ise bence bu işin, bu tarzın markası değil. Delta Force demek çok büyük haritalarda askeri operasyonlar demekti 90'ların sonu ve 2000'lerin başı için. Ama bu Battlefield benzeri türe yakıştıramadım şahsen. Yine de kötü oyun değil tabii. Testine katıldım, gayet stabil çalışan, aksiyonu yüksek, hareketli bir oyun olmuş.

Delta Force'un bir de extraction-shooter versiyonu var. Onu hiç ama hiç beğenmedim. Warzone DMZ'ye rakip olmayı denemiş... Ancak basit bir kopyadan öteye de gidememiş.

____________________________________________________________________________________________________

Eğer silah mekanikleri çok iyi olsun, atmosferi, ambiyansı, sesleri vs ile fark yaratsın diyorsanız önerilerim şunlar;

Escape from Tarkov: Shooter-looter-extraction temalı bir oyundur. 5000'e yakın saatim var şu ana kadar. 2017'de çıktığından beri oynuyorum. Her saniyesine değdi benim için. Kendi adıma oynadığım açık ara en iyi FPS oyundur. Ancak fiyatı şu biraz tuzlu. Türü ve sistemi de diğer oyunlardan tamamen farklı.

Eğer Escape from Tarkov'un tarzından hoşlanıyorsanız, ücretsiz alternatif olarak arena breakout: Infinite de tavsiye ederim. EFT kadar atmosferik değil ancak yine de oldukça başarılı bir oyun olmuş. Özellikle iyi bir optimizasyonu var, sorunsuz oynanışı var. Üstüne grafikleri de epey iyi.

Çok teşekkür ederim hocam.

Teşekkürler arkadaşlar.

Günün sonunda ben de ''Acaba FPS ne oynasam ?'' diye düşündüğüm oluyor. Bu noktada ben türün bir çeşit kısır döngüye girdiğini düşünüyorum. Battlefield serisi benim en sevdiğim seridir lakin yoğun hileyi engelleyememesi ve bir noktadan sonra araç/taşıt kullanımının oyunu amacından saptıran bir vaziyete sokmasından ötürü maalesef Battlefield öneremiyorum. Yeni CS2'yi birkaç defa oynadım ancak eski usul 1.5 ile lise yıllarımız geçtiği için o da eski tadı vermemekte. Steam'de ama hala aktif 1.6 serverları mevcut. Eğer nostaljik FPS seviyorsanız öneririm. Bunun haricinde şu an beni en tatmin eden oyun, operasyonel havası ve harita büyüklüğü sebebiyle PUBG. Silahın ağırlığını, vuruş hissiyatını ve taktiksel çatışma mekaniğini beğenmekteyim. Ama böylesi güzel bir oyunun bence en büyük eksikliği eski ARMA ve DayZ serverlarında olduğu gibi alan daralması olmaksızın loot & base mantığına dayalı sandbox bir mod. Gerçi bunu karşılayan Escape From Tarkov var ama o da ''Abartılı derecede gerçekçi'' bir oyun. Ezcümle; gerçekçilik arıyorsanız EFT, eğlence ve arkadaşlarla keyifli vakit geçireyim diyorsanız da PUBG.

Battlefield serisi olabilir. Battlefield 5'e bakın isterseniz, 2042 olanını tavsiye etmiyorum çünkü hâlâ birtakım sorunları varmış, öyle duydum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00