FPS oyunlar için piyasadaki en iyi işlemci ve ekran kartı önerisi

SaaLuud

Hectopat
Merhaba,

FPS oyun için sistem toplayacağım. En iyi performans alabileceğim, şu an piyasadaki en iyi işlemci ve ekran kartı hangisi? Biraz araştırdım ama aklım karıştı. Sizlere de danışmak istedim.

Ryzen 7 9800x3D işlemci ve orta üst seviye bir ekran kartı yeterli olur. En iyi diyorsanız elbette 5090 ancak Online FPS oyunları için 5070 Ti civarı bir kart da fazlasıyla yeterli olacaktır.

Tekrardan merhabalar,

Mesajınız için teşekkür ederim. Toplamayı düşündüğüm sistemi paylaşmak isterim.

CPU: AMD Ryzen 9 9950X

GPU: RTX 5090 (Fakat hangi modeli alacağıma karar veremedim.)

MB: ASUS ROG CROSSHAIR X870E HERO AMD X870E Soket AM5 DDR5 8600+(OC)MHz

RAM: G.Skill Trident Z5 32 GB 7200 CL32

PSU: Corsair AX1600i. (Corsair HX1200 CP-9020140-EU sahibim ama sanırım yetersiz gelebilir.)

SSD: Samsung 1Tb 970 Evo Plus Nvme M.2 sahibiyim. Değiştirmeli miyim? 1TB yetiyor ama diğer özellikler için fikrim yok.

Soğutma: Asus Rog Strix LC360 White Edition sahibiyim. Değiştirmeli miyim?

Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo XL Beyaz Full-Tower E-ATX Gaming

Sistemi FPS oyun için kuracağım. Ekstra olarak bu değil de şu daha iyi olur diyeceğiniz düşünceler varsa değerlendirmek isterim. Çok FPS gereken oyunlar oynamıyorum ama sistemi 5-6 senedir kullanıyoruz. AMD Threadripper 3960X işlemci ve MSI 2080Ti Gaming Trio ekran kartında kaldım. Render ve 3D işlerim için 6 sene önce toplamıştım. Artık bu işler için kullanmadığımdan değiştireceğim. Hem yenilikçi hem de uzun vadeli kullanabileceğim sistem olmasını istiyorum.

Son düzenleme:
FPS oyunlar için 9950X mantıksız olur. 9800x3D ile daha yüksek FPS alırsınız. Ek olarak soğutucunuzu değiştirmenize gerek yok.

Son bir not olarak da RTX 5090 FPS oyunları için gereksiz güçlü, bütçeyi zorluyorsa yarı fiyatından bile ucuz olan RTX 5080 daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

FPS oyunlar için 9950X mantıksız olur. 9800x3D ile daha yüksek FPS alırsınız. Ek olarak soğutucunuzu değiştirmenize gerek yok.

Son bir not olarak da RTX 5090 FPS oyunları için gereksiz güçlü, bütçeyi zorluyorsa yarı fiyatından bile ucuz olan RTX 5080 daha mantıklı bir seçenek olacaktır.
Teşekkür ederim. Bu sistem için Corsair HX1200W yeterli bir güç kaynağı olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı