FPS oyunları için 8ms çok mu?

Bütçe
7000
Laptopuma HDMI ile bir monitör bağlayıp oynamak istiyorum. Laptop ekranı 1ms, alacağım monitör de 1ms. HDMI 2.0 kullanarak ve yenileme hızı gecikmesi: 180 Hz yenileme hızı, her bir kare için yaklaşık 5.56 ms (1000 ms / 180 Hz) gecikme süresi demektir. Toplamda 7.56ms gecikme olacak. Sizce FPS oyunları için bu çok mu fazla? 7000TL bütçe ile HDMI 2.0 veya 2.1 girişi olan ve düşük gecikmeye sahip bir monitörde olabilir. Öneriniz nedir?

Bir yere kadar çok fark etmezsiniz ama bir yerden sonra gerçekten fark ediliyor. Örneğin rakiple aranızda fazla ms farkı fazla ise rakibin çıkabileceği yere bakıyorsun ve adamı gördüğün gibi fareye basacak bir süren bile olmadan vuruluyorsun. Milisaniyeler küçük gibi görünüyor olabilir ama FPS oyunlarında gerçekten fark ediliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl öğrendiniz hocam bende de HP Victus 16-D1045NT 68P30EA var :D

Sisoftware programı kurdum orada hardware kısmında Computer overwiew seçeneğinden monitör bilglerine eriştim. Monitör panelinin ID'si yazıyordu ve bunu tarayıcıda arattım. Panellook sitesinde en üstte çıktı karşılaştırdım ve tüm her şey panelim ile aynı özelliklere sahipti. Tepki süresi kısmında 13ms olduğu yazıyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı