FPS Yüksek Ama Akıcı Değil

V-Sync CS:GO da nasıl açılıyor peki? Radeon ayarlarından mı yapıyoruz yoksa?
Oyun içerisinde olması lazım. Dikey senkronizasyon falan yazar, eğer Türkçe ise. Oyunu oynamadığım için bilmiyorum. V-Sync açıldığında FPS, monitörün yenileme hızına sabitlenir ve giriş gecikmesine yol açar. CS:GO gibi bir oyunda giriş gecikmesi çok önemlidir. FPS'nin yenileme hızına sabitlenmesi yırtılmaları doğrudan engellemez. İstersen Radeon ayarlarından V-Sync kapalı şekilde FPS'yi yenileme hızına sabitle. Olay sabit FPS'de değil. Yani sadece FPS'yi 60'a kitlemek işe yaramaz.
Denetim masasından kaldırdım otomatik kurdu ama aynı sürüm mü bilemiyorum.
Sürücüyle falan alakası yok, daha önce fark etmemişsin. Fark ettikten sonra da git gide daha çok göze batar.

Oyun içerisinde olması lazım. Dikey senkronizasyon falan yazar, eğer Türkçe ise. Oyunu oynamadığım için bilmiyorum. V-Sync açıldığında FPS, monitörün yenileme hızına sabitlenir ve giriş gecikmesine yol açar. CS:GO gibi bir oyunda giriş gecikmesi çok önemlidir. FPS'nin yenileme hızına sabitlenmesi yırtılmaları doğrudan engellemez. İstersen Radeon ayarlarından V-Sync kapalı şekilde FPS'yi yenileme hızına sabitle. Olay sabit FPS'de değil. Yani sadece FPS'yi 60'a kitlemek işe yaramaz.

Sürücüyle falan alakası yok, daha önce fark etmemişsin. Fark ettikten sonra da git gide daha çok göze batar.
Ekran kartının kullanımı sabit kalmıyor 90 dan 0 a kadar düşüyor FPS de drop yok sadece görüntü de var

MSI Afterburner bazen GPU kullanımını anlık olarak yanlış raporluyor.
V-Sync(Dikey senkronizasyon) açınca meydana gelen giriş gecikmesi(input lag) seni rahatsız eder ise FreeSync monitör satın almak zorundasın demektir. AMD ekran kartı kullandığın için G-Sync monitörün G-Sync özelliğinden faydalanamazsın, FreeSync şart. Kısacası yırtılmadan kurtulmanın iki yolu ya V-Sycn açacaksın ya da FreeSync monitör kullanacaksın. Başka hiçbir yerde ne hata ne sorun arama. Yok sürücü yok bilmem ne falan sorun yok. Ama bilgi istersen sor cevaplayalım.

Kare hızı hedef kontrolü ayarı yırtılmaları önleme adına hiçbir işe yaramaz. Ancak yenileme hızına ayarlamanı tavsiye ederim. Çünkü yenileme hızından daha fazla aldığın FPS'yi ekranda göremiyorsun. Ekran kartı boşuna fazla kare çizerek gereksiz elektrik tüketiyor. O özelliğin tek faydası enerji tasarrufu. V-Sync dediğim şey oyunun içinden açılır. Grafik ayarlarını kurcala, dikey senkronizasyon diye yazıyor olabilir.

Kare hızı hedef kontrolü ayarı yırtılmaları önleme adına hiçbir işe yaramaz. Ancak yenileme hızına ayarlamanı tavsiye ederim. Çünkü yenileme hızından daha fazla aldığın FPS'yi ekranda göremiyorsun. Ekran kartı boşuna fazla kare çizerek gereksiz elektrik tüketiyor. O özelliğin tek faydası enerji tasarrufu. V-Sync dediğim şey oyunun içinden açılır. Grafik ayarlarını kurcala, dikey senkronizasyon diye yazıyor olabilir.
Dediğiniz gibi dikey eşitlemeyi açtım fakat bir etkisi olmadı biraz önce ekran kartının driverini güncelledim hala sorun devam ediyor.

Artan yenileme hızı yırtılmaları önlemez. FreeSync şart. Anlamı beleş senkron. :)

Evet öyle ama bir nebze rahatlamış olur 60 Hz'den kurtulmuş olur. Free artık şart gibi bir şey günümüzde. V-sync input lag'ı arttırıyor açılmasını pek önermem, ben Riva tuner üzerinden FPS'ye sınır koyup ardından Radeon ayarlarından gelişmiş senkronizasyon açtığımda hiçbir şekilde yırtılma görmüyorum.

Freesync olmayan monitörlerde bu dediğim işe yaramayabilir ama yine de denemesi bedava.

O zaman sende başka bir sorun var ve sorunu yanlış tanımlayıp aktardın.

Sen şunu izle de sorununun ne olduğunu yeniden tanımla.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet öyle ama bir nebze rahatlamış olur 60 Hz'den kurtulmuş olur. Free artık şart gibi bir şey günümüzde. V-sync input lag'ı arttırıyor açılmasını pek önermem, ben Riva tuner üzerinden FPS'ye sınır koyup ardından Radeon ayarlarından gelişmiş senkronizasyon açtığımda hiçbir şekilde yırtılma görmüyorum.

Freesync olmayan monitörlerde bu dediğim işe yaramayabilir ama yine de denemesi bedava.
Sayende sorunu buldum. Adam yanlış tanımlamamış. :D Yanlış ayar yapmış.

@VsBrev İşaretli yeri "uygulama belirtmediyse kapalı" şeklinde değiştir. Ya da sağ üst köşeden sıfırla.
jqQW8J.png

Son düzenleme:
O zaman sende başka bir sorun var ve sorunu yanlış tanımlayıp aktardın.

Sen şunu izle de sorununun ne olduğunu yeniden tanımla.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sayende sorunu buldum. Adam yanlış tanımlamamış. :D Yanlış ayar yapmış.

@VsBrev İşaretli yeri "uygulama belirtmediyse kapalı" şeklinde değiştir. Ya da sağ üst köşeden sıfırla.
Eki Görüntüle 424477

Maalesef sorun hala devam ediyor teşekkürler uğraşın için cevabını bekliyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı