FPS'i monitörün Hz'ne sabitlemek fayda verir mi?

sessız357

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler 180Hz monitör e 600 FPS alan bir sistem 180Hz yani 180FPS'e sabitlenirse o sistem daha az yorulacağı için ömrünü uzatır mı yoksa 180 de kullansan 600 de kullansan aynı mı? Ona göre monitör seçimi yapacağım. Teşekkürler.

Hocam ömür olarak net bir şöylemek yanlış olur ama evet sistem daha az yorulacaksın. Daha serin çalışacaktır. Bu da dolaylı yoldan ömrünü etkiler.

İyi günler 180Hz monitör e 600 FPS alan bir sistem 180Hz yani 180FPS'e sabitlenirse o sistem daha az yorulacağı için ömrünü uzatır mı yoksa 180 de kullansan 600 de kullansan aynı mı? Ona göre monitör seçimi yapacağım. Teşekkürler.
Şu ömrü uzar kısalır muhabbetleri biraz yanlış, yani yüksek FPS oynamak sistemi yorar anlayışıyla hareket etmek saçma. Zaten gaming bilgisayarlar bunun için var. Ama 600 FPS'e de gerek yok tabi yırtılmaların azalması açısından.

Kanka bu PC ömrü muhabbetlerine çok takılmayın bilgisayarlar canlı da değil Araba motoru gibi mekanik bir parça da değil. Eleman elektrikle yapması gereken işi yapıyor sadece. FPS sabitlemezsen Ömrü belki kısalır ama şöyle kısalır. 20 yıl sonra nalları dikeceğine 17 18 yıl sonra diker. Ben 20 yıl aynı ekran kartını kullanacağım diyorsan FPS'i sabitle belki 1 2 yıl daha fazla kullanırsın. 5 6 yıl kullanır sonra yeni ekran kartı alırım diyorsan istersen günde 10 saat Full grafik oyun oyna hiçbir şey olmaz.

Şu ömrü uzar kısalır muhabbetleri biraz yanlış, yani yüksek FPS oynamak sistemi yorar anlayışıyla hareket etmek saçma. Zaten Gaming bilgisayarlar bunun için var. Ama 600 FPS'e de gerek yok tabii yırtılmaların azalması açısından.

600 FPS'e gerek var hocam. FPS ne kadar yüksekse frame time o kadar düşük oluyor ve monitörün Hz'inin üzerinde bile olsan daha akıcı oynuyorsun oyunu.

Kanka bu PC ömrü muhabbetlerine çok takılmayın bilgisayarlar canlı da değil Araba motoru gibi mekanik bir parça da değil. Eleman elektrikle yapması gereken işi yapıyor sadece. FPS sabitlemezsen Ömrü belki kısalır ama şöyle kısalır. 20 yıl sonra nalları dikeceğine 17 18 yıl sonra diker. Ben 20 yıl aynı ekran kartını kullanacağım diyorsan FPS'i sabitle belki 1 2 yıl daha fazla kullanırsın. 5 6 yıl kullanır sonra yeni ekran kartı alırım diyorsan istersen günde 10 saat Full grafik oyun oyna hiçbir şey olmaz.

600 FPS'e gerek var hocam. FPS ne kadar yüksekse frame time o kadar düşük oluyor ve monitörün Hz'inin üzerinde bile olsan daha akıcı oynuyorsun oyunu.
Yanlış biliyor olabilirim beni düzeltin: O kadar yüksek FPS'lerde oyun oynarken oyun içi daha fazla işlem gerektiren anlarda ani FPS düşüşleri olursa(600'den 550 ya da 500 gibi) ekranda yırtılmalar ve lag gibi sorunlar oluşmaz mı?

Yanlış biliyor olabilirim beni düzeltin: O kadar yüksek FPS'lerde oyun oynarken oyun içi daha fazla işlem gerektiren anlarda ani FPS düşüşleri olursa(600'den 550 ya da 500 gibi) ekranda yırtılmalar ve lag gibi sorunlar oluşmaz mı?
Fps monitörün frekansının katlarına veya kendisine eşitken yırtılma olmuyor onun dışında alınan fps değerlerinde yırtılma görülüyor diye biliyorum. Freesync gysync falan var da ne kadar kullanışlı bilmiyorum.

180Hz monitörüm olsa muhtemelen 250-300 civarına sabitlerdim bu sayede hem gecikme derdim olmaz hem de CPU daha az yorulurdu. 600 FPS alabildiğini varsayarsak.
600 fps yağ gibi akıcı oynamak varken 300le sınırlandırmak çok saçma. Arada inanılmaz bir fark olmasa da gözle görülür akıcılık farkı oluyor. 600 alıyorken 300e sabitlemenin herhangi bir getirisi yok. CPU yorulma muhabbeti de dümen tamamen. 60'a sabitleyin çok daha az yorulsun o zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı