Fransa vatandaşlığı nasıl alınır?

DönerMustafa18

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, 2 Ocak 2003 yılında Fransa'da doğdum. Doğduğum gibi Türkiye'ye geldik, ama doğum yerim kimlikte Fransa/Argenteuil olarak geçiyor, yani sistemde gözüküyor. Fransızca bilmiyorum. Orada doğdum, vatandaşlık hakkını nasıl alabilirim? İnternette pek bir şey bulamadım. Bu konuda bilgisi olanlar detaylı bir şekilde yazıp yardımcı olabilirler mi?

Doğduğunuz zaman Fransa nüfus müdürlüğüne gitmediniz mi?
Yani kısaca kimliğinizi nereden aldınız?
Fransa'da doğduğum vakit, Fransa Kimliği almadım. Annem ve babam Türk vatandaşı olarak kaydettirmiş beni ama orda doğduğuma dair belgeler var.
Fransa nüfus müdürlüğüne bildirilmedi mi doğumunuz. Türkiye'de çocuk doğunca nüfusa gidip kayıt ediliyorda.
Bildirildi ama çıkarılan kimlik eski mavi nüfus cuzdanlarımız vardı ya erkekler için mavi bayanlar için turuncu. Onlardan çıkartıldı benim için de, doğum yerim eski nüfus cüzdanımda "Fransa/Argenteuil" olarak gözüküyor.

İnternette pek bir şey bulamadım.
Direkt sitede yazıyor. 18 yaşındasın, Fransa'da son 7 yılda 5 yıl yaşamadığına göre ya da aileden birisi orada 5 yıldan fazla yaşamış Fransa vatandaşı değilse vatandaşlık hakkı yok. Ayrıca sadece yerleşim vizesi için bile belli bir düzeyde dil şartı aranabilirken, vatandaş olmak için dil gerekliliği olması muhtemel. Direkt görüşmek istersen Taksim'de İstiklal Caddesi girişinde olan Fransız Konsolosluğuna gidebilirsin. Sözün özü sadece doğumdan dolayı vatandaşlık vermiyorlar, başka kriterler de var.

Çocukların Fransa Vatandaşlığına Geçişi

Fransa sınırları içinde doğan yabancı ülke vatandaşlarının çocukları 16 yaşını doldurduktan sonra vatandaşlık talebinde bulunabilir. Ancak 18 yaşında, eğer 11 yaşından beri 5 yıl süreyle sürekli olarak Fransa’da ikamet ettiklerini ispat ettikleri taktirde Fransız vatandaşı olmaya hak kazanırlar.

Ayrıca 2015 yılında düzenlenen bir Fransız yasasına göre 6 yaşından 18 yaşına kadar Fransa’da yaşamış, öğrenim görmüş ve Fransız kardeşi olanlar Fransa vatandaşlığına kabul edilirler.

Ebeveynlerden birinin Fransa vatandaşı olması ve 5 yıldan fazla süre Fransa’da yaşamış olması, çocuğunun Fransa vatandaşlığına kabul edilmesini sağar.

Yasal vasisi Fransız olan ve onun tarafından büyütülen evlat edinilmiş ve büyütülen çocuklar ilerde Fransa vatandaşlığı için başvuruda bulunabilirler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı