Fransız yapımı ürünler ve boykot

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umurumda mı? Hayır. Birazdan Far Cry 3 satın alacağım PS4'e zaten. İslam'a küfür etmeleri evet yanlış ama.
 
Başka bir din ve insanlar için kutsal olan birinin aşağılayıcı karikatürlerini devlet binalarına asmak ifade özgürlüğü değildir, inanç özgürlüğüne aykırıdır.

Öğretmen aynı karikatürü derste gösteriyordu, yanlış anlamayın öldürmesi kesinlikle yanlış bir şey savunmuyorum. Daha uygun bir şekilde uyarılabilirdi.
Ben devlet binalarıyla ilgili birşey duymadım ama öyleyse yanlış tabi. Devlet halkın kendisidir. Herhangi bir kesmini küçük düşürücü, taciz edici şeylere destek veremez. Fakat herhangi bir karikatürün yayınlanması inanç özgürlüğüne aykırı değildir. İnanan kişiye ceza uygulamak, hapse atmak, kafasını kesmek inanç özgürlüğüne aykırıdır. Çin'in yaptığı gibi zorla asimile etmek de aykırıdır.
 
Mizah seviyeniz oldukça yüksek. Hakaret sizin gibi bilinçsizlerin hazinesidir. Zeusa küfretmek hiç bir yasak olmayacak çünkü insanlığın çoğunluğu dinin kutsal olduğunu ve hakaret edilmeyeceğini, bunun doğru olmayacağını bilir.
'Sizin gibi'? Ad hominem yapıyorsunuz. Ben yapılan hakareti ve genel olarak hakareti savunmadım. Hakaret ve küfürü yasaklamak saçma ve baskıcıdır. Yasaklayınca hakaret bitiyor mu? Herkesin kutsalı kendinedir. Ayrıca bu yapılanın yasak olup da zeusa küfretmenin neden yasak olmayacağının cevabını alamadım hala.
 
Boykot yapılacaksa bunun en güzel örneğini ilk başta boykotu başlatan ve destekleyen siyasiler göstermeli. Kendileri binlerce liralık Fransız arabalarına binip, binlerce liralık Fransız giyim ve takı ürünlerini kullanıyorsa halktan kimse ''boykot moykot'' beklemesin. Riyakarlığa gerek yok.

Zaten Türkiye'nin büyük bir kısmı Fransa'yı default şekilde boykot ediyor istese de, istemese de. Eskiden Alman araç alamayan memur ve orta kesim Fransız Reno, Pejo alırdı, şimdi onları dahi alamıyor millet. Zaten halkın %80'lik kısmının dudak uçuklatan Fransız moda ürünlerine parası yetmez. E neyi konuşuyoruz biz? Neyi boykot ediyorsun/ediyoruz?

İnsanlar halihazırda ekonomik sıkıntılardan bunalmış ve en ucuza en iyi şey için didinip dururken çıkıp bunu dalgaya alanların, halkın en büyük sorunlarını önemseyerek yemeye devam edenlerin boykotlarını kimse önemsemez, tuzunuz kuru değilse tabii...
 
Neden öncesinde bir öğretmenin yolda yürürken Çeçen bir terörist tarafından sokak ortasında kafasının satırla kesildiğinden bahsetmiyorsun?
Bildiğimi paylaştım, amacım propaganda yapmak değil. Madem sen biliyordun, sen niye paylaşmadın?
 
AVON biz Fransız markası değil; Brezilya markasıyız demiş. Daha neyi boykot ettiklerini bilmiyorlar.
Kral gösterilen markalardan bazılarında ortaklık var. Mesela TEB Türkiyeden çıktı ancak daha sonra fransayla ortak olduğu için boykota dahil edildi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı