Free Dos cihaza Linux ile Dual Boot yapılabilir mi?

  • Konuyu başlatan fatih52
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 961
F

fatih52

Ziyaretçi
Arkadaşlar elimde Free Dos bir tane cihaz var ve üzerinde Windows 7 yüklü bu cihaza Linux kurup Dual Boot yapabilir miyim bir sorun çıkarır mı ?
 
Cihaz benim değil arkadaşım da Windows 7 kullanmak istiyor Windows 7 ve Linux Dual Boot'da sorun çıkarır mı acaba.
Cihaz Free Dos Winodws 8.1 ve Linux kurarsam Free Dos olduğu için Dual Boot'da sorun çıkarmaz herhalde.
 
Sorun çıkaracağını sanmıyorum. Linux kullanımı hafif olacaksa VMware gibi bir sanal makine programlıyla da Windows içinden Linux kullanabilir. Ben bazen Ubuntu'da bişeylerle uğraşıyorum, VMware işimi görüyor.
 
VMware gibi bir sanal makine programlarını önerdim ancak o Linux merak ettiği için kurdurmak istiyor Linux sürekli kullanmayacak sadece denemek amacı ile kurdurmayı düşünüyor.
 
Sadece denemek için kuracaksa sanal makinede kullanmak daha mantıklı. Yoğun kullanımda ve tam performans almak istediğinde doğrudan diske kurulması mantıklı. Bence öncelik kesinlikle sanal makinede olmalı. Sanal makineler Linux'u rahatlıkla çalıştırıyor. Eğer kullanımı severse dual boot denenmeli bence, diskin bütünlüğünü bozmamış olursunuz.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı