FreeCAD öğrenme

MAFYA MUCO

Hectopat
Daha fazla  
Abilerim herkese hayırlı akşamlar. Ben ASELSAN mesleki ve teknik Anadolu lisesinde 9. sınıfta makine bölümünde okuyorum (2. senem 4yıl+1 hazırlık).
Bölüm itibarıyla FreeCAD, Tinkercad Aspire SolidWorks vs. uygulamaları kullanmayı öğrenmem gerekiyor. Bu uygulamaları kullanmayı bilenler yardımcı olabilir mi öğrenmemde veya nasıl öğrenebilirim? YouTube'daki videoları falan izliyorum ama anlayabildiğim kadarıyla.

SolidWorks kullanıyorum. YouTube'dan öğrendim. Başlarda eğitim şeklinde olan serileri izleyip sonrasında parça çizimlerini tekrar etmeni öneririm. Örneğin jant çizimi yazıp 30 dakikalık videoda sen de çizmelisin.

Teşekkür ederim hocam şu an FreeCAD üzerinden çalışma yapıyorum ama elime imkan geçerse hepsini deneyeceğim.

Teşekkür ederim hocam şu an FreeCAD üzerinden çalışma yapıyorum ama elime imkan geçerse hepsini deneyeceğim.
Bir tanesini gerçekten iyi şekilde öğrenirsen diğerleri kolay geliyor. Ben de bu programları henüz öğrenme aşamasındayım.

MasterCAM veya FreeCAD gibi programlar genelde atölye tarzı küçük işletmelerde işini görür. Solidworks ise giriş-orta seviyede kullanılan bir program. Catia otomotiv-havacılık, Siemens NX ise elektrik-otomotiv-mekanik üretimi yapan yerlerde kullanılır. Üst seviye istiyorsan FreeCAD ve Solid'den sonra Catia/Siemens NX tarafına geçebilirsin. Tablo biraz eski de olsa otomotiv sanayide genel olarak bu programlar kullanılıyor.

Bu linkten de CAD kütüphanesinde insanların yaptığı tasarımları inceleyebilirsin.

1631297077550.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı