Freedos Boot Edememe Sorunsalı

herodeath

Hectopat
​Arkadaşım yeni bir laptop aldı ve freedos geldi. Bilgisayara format atmak için boot ettik ama bize ''EFI Network 0 for IPv4 (20-1A-06-1F-4E-F1) boot failed'' hatayı verdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım laptopu ben aldım. Şimdi boot menüsünede girmiyo. Markası lenovo ideapad z500.

Lenovo'larda bios ve boot kilitlenmesi diye lanet bir olay var:) İşletim sistemi yükleyebilirsiniz. Bu aşılabilecek bir durum ama alalı bir ay olmamışsa cayma hakkınızı kullanın derim. Bende dahil yurt içi ve yurt dışı bir çok kişi bu dertten muzdarip. Geçen yıl i7 Z580 almıştım. Servise gönderdim. Ana kartı değiştireceklerdi. 20 gün içerisinde tamir edemeyince değişim kararı verildi. Yeni gelen cihazda da aynı şekilde bir ay içinde bios ve boot menü kilitlenmesi oldu. Bir yıldır bu şekilde kullanıyorum. Göndermedim servise. Lenovo yeni bios da yayınlamıyor. Eskisi gibi kaliteli değil. Yol yakınken başka markalara yönelin derim. Lenovo bios kilitlenmesi yazıp aratırsanız bu konuda çok şikayet olduğunu görürsünüz.

Merhaba. Ben 3 ay önce aldığım asus bilgisayarı yere düşürdüm. Rusya'da yaşıyorum ve burada garanti adı altında bir yere götürdüm. Açma tuşuna bastığımda Windows hiç bir şekilde açılmıyor. Mavi bios ekranı geliyor. Asus adı altında driverleri gösteriyor. Sadece elemanlar harddiski değiştirip bios pilini çıkarıp taktılar ama durumda değişme olmadı. Lütfen yardım bekliyorum. 4000 tl para verdim. Çöpe gidebilir diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı