FreeDos İşletim Sistemli Notebooka Mac Os X Kurmak

warmbloded

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Biliişim teknolojileri (Wap Programcılıgı) Dalı
FreeDos İştetim sistemli notbook var. Mac OS X kurmak istiyorum. Bilgisayarımın driverleri sadece win 8 ile uyumlu ama ben Mac OS X merak ediyorum. Bana kurmamda yardım eder misiniz veya önerir misiniz?

Bilgisayarimin markasi ve modeli:
  • Hp Pavilion G6 2211et notebook
  • 4 Gb Ddr3 Ram
  • İntel Core i5 işlemci 2,50 Ghz
  • 1 Gb Ddr3 ekran karti Ati ( Harici 1 Gb yüksek tanimli ekran karti mevcut)
  • İşletim sistemi Freedos önerilen işletim sistemi ise Win 8;

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkürler. ama bir sorun daha var windows 8 ile birlikte aynı anda ve driver lari sorunsuz bir şekilde nasıl kurarım. videoları izliyorum fakat siz kendi sürücünüze göre kuruyorsunuz ben hangi dosyaları kurmam gerekir bununla ilgili bir yardım alabilirmiyim.

Standart bir cihaza Os X kurmak zahmetli bir iştir sabır ister uğraşmak ister. Bu elindeki tek bilgisayarsa Win 8.1 kur.

Katılıyorum.işe önce win8 kurmakla başla. Sonradan mac osx kurulabilirse zaten dual boot yapabilirsin, kuramazsan da windows olmazsa olmaz.

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Ben bilişim sektöründeyim fakat şimdiye kadar hep Windows falan kullandım Mac OS X hayalim gibi bir şey, ben nasıl kurulacağından ziyade boot etmeyi de biliyorum fakat driverlardan korkuyorum.
Sizce Mac OS X kurmalı mıyım veya benim bilgisayarımı bilen varsa driver sürücülerinden hangilerini kurmam gerektiği hakkında biraz bilgi verebilir mi?

Son düzenleme:
Bence os x'te bu cihazın donanımlarını tanıtabilirsin. O yönden sıkıntın olmasın. Bir kaç kext kuracaksın. Ben bilgisayar mühendisliğinde okuyorum ve " Ben bilişim uzmanıyım " sözünü hala kullanamıyorum. Mesela ben hackingtosh kurulumunu Sayın; Recep Baltaş Bey'den öğrendim. Öğrenilecek çok şey var.

Haklısınız Ben onu "Bilişim Teknolojileri" alanındayım tarzında kullandım yanlış bir söz ullandıysam affola

Tamam teşekkürler bana yardımcı olacağın içi bu cuma günü bilgisayarım garantiden geliyor. Cumartesi kurarız.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı