Çözüldü FreeDOS kurulumdayken yarıda kapanıp devam etmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ne_bileyim_kim

Decapat
Daha fazla  
Sinirden bilgisayarı parçalamama az kaldı yardım edin.

Sıfır sistem topladım FreeDOS'ta Windows 10 ISO flash diski takıp kurmaya çalışırken ekran gidiyor.

Yaptıklarınız ve olanlar hakkında ne kadar fazla detay verirseniz o kadar iyi..
En başta da adım adım hangi aşamaya kadar gelebildiğiniz net bilgisi.

FreeDOS boot edip açılmışken, Windows kurulumu mu başlatıyorsunuz?

FreeDOS boot edip açılmışken, Windows kurulumu mu başlatıyorsunuz?
Msi anakart F11 basıp flaşı seçip kurmaya çalışıyorum

Yaptıklarınız ve olanlar hakkında ne kadar fazla detay verirseniz o kadar iyi..
En başta da adım adım hangi aşamaya kadar gelebildiğiniz net bilgisi.
Neredeyse 20-30 kere başa sarıp sarıp denedim olmuyor kafayı yicem.
En fazla gelebildiğim aşama sürücü seçtikten sonra %100 olunca yeniden başlatıyor sonra ülke seçme ekranı geliyor ülkeyi seçince kapanıyor siyah ekranda kalıyor

Kendin soyluyorsun sifir bir sistem kurdugunu bios boot ayarlarini yaptin mi disklerin enable mi bi kontrol et sonra sinirlen

Son düzenleme:
Boot yaptım - disk enable nasıl yapılıyor bilmiyom
Yardım edin yaklaşık 7-8 saattir bunun başındayım harbiden çıldırmak üzereyim
Adım adım yardım etmeyi deneyeceğim.
Kurulum USB sini RUFUS ile hazırlamadı iseniz RUFUS ile hazırlayın.
RUFUS ayarları aşağıdaki linkte bulunan resimdeki gibi olmalı.
USB hazır ise ve doğru hazırlamış iseniz.

Kasada takılı sabit disklerin hepsini çıkartın ve PC yi başlatıp BIOS a girin.
Fabrika ayarlarına yükleyin. UEFI seçili olmalı ama seçili değil ise UEFI seçin. Secure boot ayarını disabled yapın. TPM 2.0 ayarını enabled yapın. BIOS sıralamasını bulup USB boot u ilk sıraya taşıyın, ayarları kaydedin ve PC yi kapatın.

Mutlaka ethernet kablosunu takın.
Sistemi kuracağınız sabit diski ve USB belleği PC ye takın.
PC yi başlatın. Herşeyi doğru yapmış iseniz USB bellek ile boot etmeli.
Windows 11 home seçin.
Disk seçme ekranı gelince ekranda bulunan sil komutu ile diskte bulunan tüm bölümleri teker teker silin ve diski tek parça ayrılmamış alan haline getirin. Disk zaten tek parça ise bile sil komutunu kullanıp silin. Bölmeden ve biçimlendirmeden tek parça ayrılmamış alan halinde iken direk kurulum için seçerek ilerleyin..
Geri kalan kısım.. ekranda beliren yönergeleri takip edin.

Kurulum bitince USB belleği kasadan çıkartmayı unutmayın.

EK NOT: Normalde yapılacak işler bu kadar uzun değil. Hataya yer vermemek için olası hatalı ayar var ise onları da düzeltmek amacı ile ihtimaller gözönünde bulundurularak yukarıdaki şekilde tarif ettim.

Son düzenleme:
Flaşı eski Windows 7 laptoptan rufusun eski sürümüyle kurdum sorun olmaz demi

Rufus ve Windows 10 sürümünü güncel olarak kullanmanızda fayda var. Ayrıca ISO dosyasını Windows 7 yüklü laptoptan yapıyorsanız buradada sorun olabilir. (Sorunlu yada desteklemeyen Windows sürümlerinde Modifiye işlemi yaparken sorun çıkarabiliyor.) Kurmaya çalıştığınız bilgisayarda SSD varsa GPT formatında yazdırın. Rufus ile yazdırırken GPT, MBR dışında ayarları pek kurcalamayın. UEFI kurulum yapacaksanız (UEFI tavsiye ederim) BIOS ayarlarında UEFI ayarlarını doğru yaptığınızdan emin oldun. Win7 işletim sisteminden veya eski RUFUS sürümüyle yazdırmaktan dolayı da eksik yazma işlemi olabilir...

Ek olarak bende belirttiğiniz ekranda olmasa da disk bölümleme ekranına geldiğimde mor ekrana dönüp hata verdiği oldu. Yanlış hatırlamıyorsam USB'de toz olduğu için mi? Yoksa ISO dosyasını yazdırırken eksik yazdığı için mi? Böyle bir sorun oldu. Farklı bir ISO dosyası indirip kurmuştum. ISO dosyası indirilirken arada internet kopmaları olup eksik indirme yapmış olabilir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…