Adım adım yardım etmeyi deneyeceğim.
Kurulum USB sini RUFUS ile hazırlamadı iseniz RUFUS ile hazırlayın.
RUFUS ayarları aşağıdaki linkte bulunan resimdeki gibi olmalı.
Arkadaşlar Rufus'la nasıl Windows 11 yazdırmam gerekli ben hata aldığımdan bu konuyu açıoyurm resimde ki gibi yaptığımde seçenekleri Secure Boot fail hatası alıyorum. (forumda bazı arkadaşlar Secure Boot açık olmalı olmamalı filan diye bir şeyler söylemişti ben yaparken açıktı) Sistemim gayet...
www.technopat.net
USB hazır ise ve doğru hazırlamış iseniz.
Kasada takılı sabit disklerin hepsini çıkartın ve PC yi başlatıp BIOS a girin.
Fabrika ayarlarına yükleyin. UEFI seçili olmalı ama seçili değil ise UEFI seçin. Secure boot ayarını disabled yapın. TPM 2.0 ayarını enabled yapın. BIOS sıralamasını bulup USB boot u ilk sıraya taşıyın, ayarları kaydedin ve PC yi kapatın.
Mutlaka
ethernet kablosunu takın.
Sistemi kuracağınız sabit diski ve USB belleği PC ye takın.
PC yi başlatın. Herşeyi doğru yapmış iseniz USB bellek ile boot etmeli.
Windows 11 home seçin.
Disk seçme ekranı gelince ekranda bulunan sil komutu ile diskte bulunan tüm bölümleri teker teker silin ve diski tek parça ayrılmamış alan haline getirin. Disk zaten tek parça ise bile sil komutunu kullanıp silin. Bölmeden ve biçimlendirmeden tek parça ayrılmamış alan halinde iken direk kurulum için seçerek ilerleyin..
Geri kalan kısım.. ekranda beliren yönergeleri takip edin.
Kurulum bitince USB belleği kasadan çıkartmayı unutmayın.
EK NOT: Normalde yapılacak işler bu kadar uzun değil. Hataya yer vermemek için olası hatalı ayar var ise onları da düzeltmek amacı ile ihtimaller gözönünde bulundurularak yukarıdaki şekilde tarif ettim.