FreeDOS laptopa nasıl Windows kurulur?

laurits

Hectopat
Herkese iyi sosyaller. Pazar günü linkini aşağıya bıraktığım ve çok önerilen Lenovo'nun 4050 ekran kartlı laptop modelini sipariş verdim. Fakat FreeDOS bir laptopa nasıl kurulum yapılabileceğini bilmiyorum. Bu zamana kadar çok fazla bilgisayar, laptop satın aldım fakat hepsini bilgisayarcıya yaptırdım. Ama artık bu basit işlem için gereksiz para alıyorlar, ben de kendim kurmaya karar verdim. Fakat nasıl kurulum yapacağımı bilmiyorum. Windows 11 Home kuracağım. Nasıl kurulacak, driverlar nasıl yüklenecek, nasıl ön ayarlar yapmalıyım vs. vs. Bilmiyorum. Bu yüzden yardıma ihtiyacım var.

Başka bir bilgisayara daha ihtiyacın var eğer varsa
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu izleyebilirsin yoksa mecburen bilgisayarcılara 500 TL bayılacaksın.

Driver kurulumunu nasıl yapabilirim?

(Yeni fark ettim videoda anlatılmış kusura bakmayın.)

Videolardan bakarak yapabilirsin, ben Rufus ile uğraşmadan direkt USB'ye yazıyorum ama sen yine de videoyu takip et.

İlk önce Windows Update tamamla, sonra kalan driverları internetten pc model ismi girip driver diye arat. Hepsi tek sayfada çıkıyor.

Driver kurulumunu nasıl yapabilirim?

(Yeni fark ettim videoda anlatılmış kusura bakmayın.)

Ben driver kurulumu falan yapmamıştım hiç bilgisayarı kurduktan sonra Gigabyte App Center sayesinde gerekli olan bütün driverları indirmiştim anakartın Gigabyte ise uğraşmana gerek yok.

Bilgisayarınız varsa üstteki arkadaşın attığını kullanmak en hızlı yöntem. Bilgisayarsız bir yöntem olarak USB ve dönüştürücün varsa telefonuna EtchDroid ve Linux Mint ISO'su indirip sonra da USB'ye EtchDroid ile Linux kurabilirsin. Sonrasında Ventoy kullanarak Linux'tan Windows'a geçebilirsin. EtchDroid Windows ISO'sunu yazmayı desteklemiyor o yüzden direkt oradan Windows'u yazamıyorsunuz.

Teşekkürler hocam öneriniz için bir bilgisayar var elimde fakat garip bir hata veriyor onun için bir konu açacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…