FreeDOS laptopa ne yapmak gerekli?

İlk iş Windows kurmak değil mi?

Windows'u kurmadan nasıl driver kuracaksın zaten? Evde kendiniz yapınız. Saçma sapan yerlerde stabil olmayan kurulumlar yaptırtmayınız. Windows kurun, OEM key girin, sürücülerinizi güncelleyin. Sonrasında ne yapıyorsanız yapabilirsiniz. Bilgisayarcıya götürdüyse söyle geri ve götürsün.

Windows'u kurmadan nasıl driver kuracaksın zaten? Evde kendiniz yapınız. Saçma sapan yerlerde stabil olmayan kurulumlar yaptırtmayınız. Windows kurun, OEM key girin, sürücülerinizi güncelleyin. Sonrasında ne yapıyorsanız yapabilirsiniz. Bilgisayarcıya götürdüyse söyle geri ve götürsün.
Bende böyle söylüyorum.

Öncelikle selam. Kuzenime FreeDOS bir laptop aldık. Öneriyi ben yaptım. Onlardan uzak olduğum için bir USB'ye Windows 10 Home kurmalarını istedim. Hiçbir şekilde laptopu dışarı çıkarmalarını istemedim. Başka bir kuzenim ise laptopu bir bilgisayarcıya götürmüş ve ben de neden götürdüğünü sordum. Dedi ki bilgisayara yazılım atmak gerekiyor. Yazılımı 3 saat içinde anca biter. Açıkçası şaşırdım. Neden FreeDOS bilgisayara 3 saatlik bir yazılım atılıyor? Sadece Windows kurmak yeterli değil mi?
Böyle şeyleri kafana takma. Kuzenin o parayı vermek istemiş bırak versin. Sen öneride bulunmuşun gerisi onun tercihi.

Sanki çok bir işlem yapacakmış gibi, altı üstü USB'den Windows boot edecek ve yaklaşık 5 dakikada kuracak. Bir de Drive booster ile(mahalle bilgisayarcıları çok sever bu illet programı) Drive kuracak ve size verecek. Üstüne 200TL isteyecek (tahmini). Kuzeniniz büyük hata etmiş. Evde driver kurma falan derken 40 dakikalık işi üstüne para ödeyerek 3 saatte yaptırıyor.
Kesin Windowsu da crack kurar.

Kuzeninizin yazık kafasına. Bilgisayarcıya vermişler ve KMS ile Windows lisans aktifleştirecekler. Driver Booster gibi saçma sapan programlarla yanlış sürücüler indirip verecekler ve ayrıca bunun için para isteyecekler... Nesi 3 saat sürüyormuş altı üstü Windows kurmanın? Kuzeninizin tembelliği kendisine zarar olmuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı