FreeDOS laptopa nereden isletim sistemi kurulur?

• Konuyu başlatan JReus
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 553

JReus

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, geçtiğimiz günlerde İnternet üzerinden FreeDOS bir laptop satın aldım. Servisi aradığımda biz işletim sistemi kurmuyoruz böyle bir hizmetimiz yok denildi. Elimde de sadece Windows 10 Pro USB'si var ve onda da cihaz uyumlu olmadığından Wi-Fi'ya baglanamazsiniz denildi. Elimde ne bilgisayar var, ne de kablolu İnternet. Windows kurdurabilecegim güvenilir yerler var mıdır? Bilgisayarcilara güvenmiyorum da. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, geçtiğimiz günlerde İnternet üzerinden FreeDOS bir laptop satın aldım. Servisi aradığımda biz işletim sistemi kurmuyoruz böyle bir hizmetimiz yok denildi. Elimde de sadece Windows 10 Pro USB'si var ve onda da cihaz uyumlu olmadığından Wi-Fi'ya baglanamazsiniz denildi. Elimde ne bilgisayar var, ne de kablolu İnternet. Windows kurdurabilecegim güvenilir yerler var mıdır? Bilgisayarcilara güvenmiyorum da. Şimdiden teşekkür ederim.
USB'den kurulum yapamamanızın sebebini anlamadım. BIOS'dan gösterip kurulumu başlatamıyor musunuz?

Windows kurulumu internet ile alakalı bir şey değil ki. USB'ye kurulumu hazırlayıp bilgisayara takarsın, boot menuden girip kurulumunu yaparsın. Tonlarca video rehber var bakmanızı öneririm.

Cihazın marka modeli nedir

HP Victus 15-FB0003NT 71T70EA​

USB'den kurulum yapamamanızın sebebini anlamadım. BIOS'dan gösterip kurulumu başlatamıyor musunuz?
Hocam bilgisayar Windows 10 desteklemiyormus. Windows 10 kurarsınız ama bilgisayar açıldıktan sonra Windows 11e geçmeniz lazım denildi. Windows 10 desteklemediginden wifiye baglanamayabilirsiniz ama ethernet ile sorun yaşamazsınız dediler.

Windows kurulumu internet ile alakalı bir şey değil ki. USB'ye kurulumu hazırlayıp bilgisayara takarsın, boot menuden girip kurulumunu yaparsın. Tonlarca video rehber var bakmanızı öneririm.
Hocam Windows 10 kurarsam, bilgisayar desteklemediginden WiFi ye baglanamayabilirmisim. Windows 11e geçmem lazımmış. Bana öyle denildi.

HP Victus 15-FB0003NT 71t70EA​

Hocam bilgisayar Windows 10 desteklemiyormus. Windows 10 kurarsınız ama bilgisayar açıldıktan sonra Windows 11'e geçmeniz lazım denildi. Windows 10 desteklemediginden Wi-Fi'ya baglanamayabilirsiniz ama Ethernet ile sorun yaşamazsınız dediler.

Hocam Windows 10 kurarsam, bilgisayar desteklemediginden Wi-Fi'ya baglanamayabilirmisim. Windows 11'e geçmem lazımmış. Bana öyle denildi.

Direkt Windows 11 kur.

Hocam cihaz kaç senelik olursa olsun bir Wi-Fi Adapter'a sahip olması gerekiyor sonuçta bu bir laptop, dışarıda vs. kullanmanız için tasarlanıyor. Windows 10'da Wi-Fi'ya bağlanamayıp, 11'de bağlanabilmeniz bir 'yalan'dan ibaret. Satış stratejisidir diye düşünüyorum böyle bir şey saçmalıktan başka bir şey olamaz çünkü. Ayrıca Windows 11, Windows 10'un makyajlı sürümü deniyor internette, temelde ikisi de aynı sürümler sayılabilir* sanırım. Ayrıca Windows 10 da pek güncel bir işletim sistemi, cihazınızın 10 değil sadece 11 desteklemesini mantıklı bulmuyorum. Benim bildiğim yol işlemcinizi modeliyle birlikte aratın ve resmi internet sitesinden hangi işletim sistemlerini desteklediğini bir görün. Ayrıca cihazınızda Wi-Fi Adapter olup olmadığını bir öğrenin lütfen. İnternette birçok video rehber bulunmakta bu konuda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı