FreeDOS laptopa Windows 11 yüklemek için disk olmaması

581710

Centipat
Makaleler
2
HP Victus 15 FreeDOS laptopa Windows 11 kurulumunda kurulumu yapacağımız diski seçtiğimiz bölüm de "sürücü 0 bölüm 1 HP Tools" var. "sürücü 0 bölüm 2" var ve 940 GB depolaması var. Bir de silemediğim 2 tane daha disk görünüyor. Dediğim sürücü 0 bölüm 2'yi seçmek istediğim de ona kuramıyorum. Sağ tarafın da "birincil" yazıyor ve diğer disklere de yeterli depolama olmadığı için Windows 11'i kuramıyorum. Sanırım "sürücü 0 bölüm 3" te vardı ve ben onu yanlışlıkla sildim. Ne yapacağım yardım edebilir misiniz? Bilgisayarcıya götürsem yapabilir mi?

Çok korkuyorum. Yapılabilir bir şey değil mi?

Fotoğrafını atar mısınız?
Ekran fotoğrafının atabilir misiniz?
Yoktur maalesef. Yanımda değil. Normalde laptop açıldığında "/C:>" ifadesi ile komut ekranı gibi yer çıkıyordu ama bu olay olduktan sonra "3DO" mu neydi öyle bir hata vermeye başladı ve o ekran gelmiyor artık. İngilizce şekilde "Diskinize işletim sistemi kurun" gibi birşey yazıyordu.

Bilgisayarcıya falan götürmeyin. Fotoğraf atabilir misiniz?
Buna baktım bununla alakalı birşey değil.

Yoktur maalesef. Yanımda değil. Normalde laptop açıldığında "/C:>" ifadesi ile komut ekranı gibi yer çıkıyordu ama bu olay olduktan sonra "3DO" mu neydi öyle bir hata vermeye başladı ve o ekran gelmiyor artık. İngilizce şekilde "Diskinize işletim sistemi kurun" gibi birşey yazıyordu.

Buna baktım bununla alakalı birşey değil.
Ne demek gelmiyor hiçbirşey mi yok? Biraz detay verir misiniz pek birşey anlaşılmıyor bu anlattıklarınızdan.

Ne demek gelmiyor hiçbirşey mi yok? Biraz detay verir misiniz pek birşey anlaşılmıyor bu anlattıklarınızdan.
Laptop açıldığında "/C: >" ifaadesi çıkıyordu sadece komut yazabildiğimiz bir ekran galiba.
Bu olay olduktan sonra ESC ye art arda basarak BIOS ayarlarına ve Boot ayarlarına erişebiliyorum sıkıntı yok ancak bilgisayarı hiçbirşeye basmadan açtığımda kendini art arda 2 3 kez yeniden başlatıyor ve "3fo" error ekranı çıkıyor. Alta koyacağım fotoğraftaki yazıların aynısı çıkıyor.
hard-disk-3f0-thumbnail.png

Birtane fotoğraf buldum kurulum diski ile ilgili.
IMG_20220906_040336.jpg

Fotoğraf bu değil ama benziyor. Öncelikle iki tane birincil disk var bir tanesi 940GB diğeri de 4GB HP Tools isminde. 940GB lik olanın da boş alan 0.0MB olarak gözüküyor yanii hiç boş alan yok. Ayrılmamış alan ları da silemiyorum. 940GB lik diske yüklemem gerekiyor Windows 11 i çünkü 50 den fazla GB olan disk istiyor ve tek disk o var. Ancak yükleyemiyorum. Windows bu diske yüklenemez gibi bir hata veriyor ve bu birincil diskleri biçimlendiremmiyorum genişletemiyorum. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Çok korkuyorum...

@longwayy @Pencere bakıcısı @GoDd1

Hocam şimdi bu görsel benim değil bu forumda buldum yine benzediği için attım. Ayrılmamış alanları silemiyorum, sadece birincil diskleri silebiliyorum. Ayrıca hepsini sildikten sonra Windows 11'i nasıl kuracağım ki?

Sile bildiğiniz diski silin sildiğiniz disk 50 GB üstü bir alana sahip olsun Windows ona kur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı