FreeDOS laptopa Windows kurarken SSD gözükmüyor

M E R G E N

Femtopat
Daha fazla  
Laptop SSD'imde VMD adında bir teknoloji varmış (SSD performansını arttırıyormuş), henüz Windows ile uyumlu olmadığı için Windows kurulumunda SSD gözükmüyormuş. Bu durumda hem FreeDOS laptopuma Windows 10 yükleyip hem de şu yeni teknolojiyi kullanmak için ne yapmam gerekiyor? İşlemci: Intel i5-13420h, depolama: 512 GB PCI-e NVMe SSD.

Videodaki adımları takip ettim ama dosyayı çıkarırken (extract) resimdeki hata oluyor.

Hocam o zaman şöyle yapmanızı öneririm.
İlk önce 7 ZIP'i indirin. Sonrasında kurulumunu yapın. VMD driverini USB'ye atmadan önce üstüne sağ tıklayıp 7 ZIP aracılığıyla extract yapın. En son ortaya çıkan dosyaları USB'ye atın. Bundan sonrası videoyla aynı olması lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapacağınız şey buna benzemekte ancak tek fark Intel in kendi sitesinden indirmek olması lazım.

En son olarak bu da olmazsa marka modelinize göre BIOS'tan VMD kapatabileceğini duymuştum ama her model desteklemiyor onu.

Son düzenleme:
Sanırım kendimi iyi ifade edemedim. En iyisi detaylı bir şekilde anlatmak. Yeni laptop aldım (Acer Nitro v15, FreeDOS, Intel i5.13. nesil, nvm SSD). Elimde başka bir laptop var oradan Windows 10 format USB'si hazırladım ve laptopta halihazırda 7ZIP zaten var. İçi boş laptopa Windows 10 yüklemek istiyorum ama kurulum aşamasında SSD gözükmüyor. Bahsi geçen driverları nasıl bulacağımı bilmiyorum. Recep Baltaş'ın olduğu videoda F6FLPY-X64 adında bir dosya indir Intel sitesinden diyor ama sitede bu dosya yok. Technopat'ta açılan başka bir başlıkta indirme linki buldum ve indirdim dosyayı. Buradan sonra ne yapacağım hakkında bir fikrim yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    5,7 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Sanırım kendimi iyi ifade edemedim. En iyisi detaylı bir şekilde anlatmak. Yeni laptop aldım (FreeDOS, Intel i5.13. nesil, nvm SSD). Elimde başka bir laptop var oradan Windows 10 format USB'si hazırladım ve laptopta halihazırda 7ZIP zaten var. İçi boş laptopa Windows 10 yüklemek istiyorum ama kurulum aşamasında SSD gözükmüyor. Bahsi geçen driverları nasıl bulacağımı bilmiyorum. Recep Baltaş'ın olduğu videoda F6FLPY-X64 adında bir dosya indir Intel sitesinden diyor ama sitede bu dosya yok. Technopat'ta açılan başka bir başlıkta indirme linki buldum ve indirdim dosyayı. Buradan sonra ne yapacağım hakkında bir fikrim yok.

Ne demek istediğini anlıyorum. Benim attığım Intel'in sitesindeki 13. nesil işlemcilerle uyumlu VMD driveri. Ancak bunu USB'nin içine direkt atarsak SSD'lerin görülemediği kısımdaki sürücü seç kısmına bastığımız anda driveri seçemeyiz. Bu nedenle Intel'in sitesinden indirdiğiniz dosyayı extractlayıp USB'nın içine atmamız lazım. Extractladıktan sonra elimize bir dosya bütünü geçiyor. Bu dosyayı da USB'ye atıyoruz. Sonrasında SSD seçme sayfasına tekrardan ilerliyoruz. Bu sayfada sürücü seç kısmı bulunmakta. Buradan
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
videonun 5:14'te uyguladığı adımları tekrarlıyoruz ve işlemimiz bitiyor.

Bulduğunuz driverlar da iş görür ama önerim benim attığım ilk Intel driverından bakmanız.

Bu video da işinizi görebilir.

Son düzenleme:
Konunun başından beri yazdığınız her şeyi en başa dönüp, gözden geçirip tekrar denedim. Bu sefer işe yaradı! Neyi gözden kaçırdım bilmiyorum ama çok sağ olun. İyi forumlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı