Freedos Laptopa Windows kurmak

unforgiwen

Kilopat
Arkadaşlar uzun incelemeler ve fiyat performans değerlendirmeleri sonucu MSI - MSI GE70 2OE-049XTR Core i7-4700MQ 8GB 128GB SSD + 750GB GTX765M 2GB 17.3" Full HD FreeDos (Hediyeli) - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş bu ürünü aldım. MSI laptop alacaklara sanalmarketimi ve aras kargoyu şiddetle tavsiye ederim gece 9-10 gibi sipariş verdim. Süper hızlı gönderi ile yaklaşık 36 saatte ürün elime ulaştı. Yalnız sıkıntım şu ki ürün freedos ve ben şimdiye kadar hep hazır Windows kurulu pc kullandım.

1- Ürün özelliklerinde freedos (Windows 7 ve Win 8 uyumlu yazıyor.) Bunun anlamı nedir?
2- Windows çeşitlerinde 32 bit ve 64 bit gibi farklı seçenek var. Aradaki fark nedir?
3- Ben şimdi bu Windows 8 çeşitlerinden hangisini alıp kurmalıyım? a-VATAN COMPUTER - MICROSOFT - Windows 8 Pro 64 bit T
b- VATAN COMPUTER - MICROSOFT - Windows 8 Single Language 64 bit T
c- VATAN COMPUTER - MICROSOFT - Windows 8 PRO 32 bit T
d- VATAN COMPUTER - MICROSOFT - Windows 8 Single Language 32 bit T
e- VATAN COMPUTER - MICROSOFT - GGK Windows 8 Pro GGK 32 Bit T
f- VATAN COMPUTER - MICROSOFT - GGK Windows 8 Pro GGK 64 Bit T
g- VATAN COMPUTER - MICROSOFT - Windows 8 Pro 32 bit / 64 bit T

Bu işlerden pek anlamıyorum yardımlarınızı bekliyorum...

Arkadaşlar sitedeki yönergeleri uygulayarak msi ge 70 freedosa windows 8 kurmaya çalışıyorum ve bu tarz bir işlemi ilk defa yapıyorum. Kurulumu yaparken bir yerde takıldım. Windowsu nereye kursun kısmında 128 gb lık ssd im 2 ye ayrılmıştı. 118 ve 1.7 gibi bişeydi. 1.7 kısmında tür kısmında sistem yazıyordu. Ben onu sildim ve kalan kısmı da biçimlendirdim. Şu an görüldüğü üzere ssd 119 toplam ve boş kısmı aynı. Ancak sorun şurda 750 gblık sabit diskin sadece 185gb lık kısmı boş görünüyor ve tür kısmında sistem görünüyor. Üzerine gelip biçimlendir dediğimde görüntüdeki hatayı alıyorum.

Hata kodu okunmuyor olabilir -0x8004242d-

Ben usb den kurulum yapıyorum. USB'yi taktığım gibi win 8 yükleme kısmı açıldı ve burdan devam ettim. Acaba başka bişey mi yapmam gerekiyordu. Laptop şu an sıfır.Bu bellekler niye böyle dolu görünüyor. Ve ben bu hatayı nasıl düzeltip sabit diskimi boşaltacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sitedeki yönergeleri uygulayarak msi ge 70 freedosa windows 8 kurmaya çalışıyorum ve bu tarz bir işlemi ilk defa yapıyorum. Kurulumu yaparken bir yerde takıldım. Windowsu nereye kursun kısmında 128 gb lık ssd im 2 ye ayrılmıştı. 118 ve 1.7 gibi bişeydi. 1.7 kısmında tür kısmında sistem yazıyordu. Ben onu sildim ve kalan kısmı da biçimlendirdim. Şu an görüldüğü üzere ssd 119 toplam ve boş kısmı aynı.Ancak sorun şurda 750 gblık sabit diskin sadece 185gb lık kısmı boş görünüyor ve tür kısmında sistem görünüyor. Üzerine gelip biçimlendir dediğimde görüntüdeki hatayı alıyorum.Hata kodu okunmuyor olabilir -0x8004242d-
Ben usb den kurulum yapıyorum. usbyi taktığım gibi win 8 yükleme kısmı açıldı ve burdan devam ettim. Acaba başka bişey mi yapmam gerekiyordu. Laptop şu an sıfır.Bu bellekler niye böyle dolu görünüyor. Ve ben bu hatayı nasıl düzeltip sabit diskimi boşaltacağım?

Yeni fark ettim ki şuan iki diske de windowsu kuramıyorum zaten. Altta uyarı var.
Sabit sürücü için "windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. Efi sistemlerde windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir. Windows bu sabit diske yüklenemez. Windows NTFS olarak biçimlendirilen bir bölüme yüklenebilir." diyor.

SSD için ise "windows bu diske yüklenemez. Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir. Disk denetleyicisinin bilgisayarın biosunda etkinleştiğinden emin olun" diyor.
Herhalde biosta bir ayar falan lazım ama ben hiç bilmiyorum bios kullanımını. Yardımlarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi yaptım sonra ssd kısmına windowsu kurmayı denedim windows kuruldu baktım sadece c sürücüsü görünüyor 750 gblık diğer sabit diskim yok. Sanırım yanlış kurdum. BIOS'un main kısmında görünüyor ssd ve sabit disk kısmı ancak boot option 1 de usb bellekte sandisk de diğer sabit disk de görünmüyor. Yanlış yaptığım kurulumda da usbyi takınca kendiliğinden çalışmıştı. EFI bios var sanırım laptopta ondan mı acaba bu farklılık. Bi türlü yapamadım şu windows kurulumunu. Sanırım freedos almakla hata ettim.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı