FreeDOS laptopa Windows kurmak

Arkadaşlar merhaba.
FreeDOS Gaming laptopa bir bilgisayarcıdan işletim sistemini kurdurursam eğer laptopun garantisi biter mi? Ve ne kadar güvenilir olur dışarıdan kurdurmak?

Garantisi niye bitsin? Cihazi FreeDOS olarak kullanamayacagina gore? Yazilimsal bir seyler yaparak garantiyi bozamassin ister Linux kur ister Windows. Lisans ucreti almamak adina markalar FreeDOS cihaz cikariyor genelde artik makineleri.

Daha bilgisayar kurmayı bilmeyen insana Linuxu baştan sona tanıtıp Valorant çalıştırtırsanız tamam hocam.

Garantiye dokunamaz. 15 dakikada kurarsınız.

Hocam yazılım desteği, birçok şey için terminale bağlı kalma gibi sorunları var. Windows gibi bilgisayarı hızlıca yavaşlatmıyor ve donanım uyumluluğu iyi hoş ama yeni kullanıcıların alışamayacağını düşünüyorum. Eğer konu sahibi tamam linux yükleyeyim deyip devam ederse bir şey diyemem tabii.
Windows'taki gibi cmd ile aynı işi görüyor. Normalde nasıl Windows'ta .EXE açabiliyorsak Linux'ta da dağıtımlara özel dosyalar var. Mesela ben Kali kullanıyorum. .DEB dosyalarına veya .APPIMAGE dosyalarına tıkladığımda sorunsuz açılıyor. Terminal zor birşey değil.

Daha bilgisayar kurmayı bilmeyen insana Linuxu baştan sona tanıtıp Valorant çalıştırtırsanız tamam hocam.
Linux algıların ötesinde, zor bir şey değil. Ben de bilmiyordum. Gidip USB'ye Linux Live kursun, beğenmezse gidip Windows kursun.

Garantiye dokunamaz. 15 dakikada kurarsınız.
mecburdegilsiniz.com'daki dava olayını okuyunuz.

Terminal zor birşey değil.
Zor bir şey, bu sebeple akıllı bir firma YaST diye bir tool çıkarttı.

Konuyla alakalı yazın lütfen.

Linux algıların ötesinde, zor bir şey değil. Ben de bilmiyordum. Gidip USB'ye Linux Live kursun, beğenmezse gidip Windows kursun.

mecburdegilsiniz.com'daki dava olayını okuyunuz.
Hocam yaklaşık olarak bir senedir kullanıyorum, beni zorlasa da hiç kullanmamış kişiyi zorlayacak. Buna da kimse bir şey diyemez.

O davayı biliyorum ve cihaz zaten freedos konuyu kapsamıyor.

Donanım, yazılım bilgisi olmayanlar için daha kolay gibime geliyor. Ve bunu savunan bir sürü kişi var.
DOnanım bilgisi alakasız, yazılım da alakasız fakat Terminal daha kolay alternatifler varken yüzüne bakılacak araç değil.

Ek olarak dediğim gibi, Valorant, Easy Anti Cheat, bir yığın başka endüstriyel yazılım, konu başlığı :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı