FreeDOS PC'ye Windows 10 kurmak kaç TL?

Sergen Saruhan

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5500
Ekran Kartı: Asrock RX 6600
Ram: 16 GB
Anakart: Asrock A520M-HVS
Arkadaşlar yeni PC aldım. FreeDOS olarak geldi.
Bilgisayarcı kaç TL isteyebilir?
Windows yüklerken yanında beklemeli miyim?
Bilgisayar parçası değiştirebilir mi?
Son olarak Windows 10 deneme sürümü kullansam sonradan sıkıntı yaratır mı? Genel olarak oyun için kullanacağım. Bazen de okul için.

Son olarak Windows 10 deneme sürümü kullansam sonradan sıkıntı yaratır mı? Genel olarak oyun için kullanacağım. Bazen de okul için.

Deneme sürümü bittikten sonra sadece görsel kısıtlamalar var bende deneme kullanıyorum ve şu anda herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.

Hocam Genel olarak 100 lira istiyorlar, onun yerine 8 GB'lık bir USB Bellek alıp kendiniz kurun.

Şahsen bir de yeni hazır sistem, eğer bilgisayarcıya yaptıracaksan kesinlikle yanında bekle derim. Zaten kısa sürer.

Kendiniz için;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim yazım;

Windows 10'u böyle kurabilirsiniz, gayet basit.

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 10 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç. Genellikle Rufus kendisi ayarlıyor bunu.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa yani UEFI desteklemiyorsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT seç.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Lisans sorarsa, eğer lisansın yoksa ürün anahtarım yok tıklayın.
  • İstediğin sürümü seç: Home öneririm.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • Diğer şeyleri de yaptıktan sonra masaüstü gelecek.

Bana kalırsa siz kendiniz internet kafeye gidip USB belleğe ISO dosyasını yazdırın doğru bir şekilde. Yani bu işlemi internet kafede yapacaksanız siz yapın yine.

Hocam kurduracaksanız kesinlikle KMSpico ile kurmasın. Ayrıca buradaki hocalarımın dediği gibi kendiniz kursanız daha iyi olur.

Windows 10 kurmak zor bir iş değil. Elinizde herhangi bir bilgisayar var ise en azından internete girebilen. ISO indirip bir de 80₺'ye 8 GB USB bellek alıp kendiniz de kurabilirsiniz. 100₺ - 120₺ arası fiyat isteyen bir bilgisayarcıya da yaptırabilirsiniz. Gitmek istediğiniz bilgisayarcıyı en azından Google üzerinden aratarak yorumlarını okuyup giderseniz sizin icin daha iyi olacaktır.

Windows 10 kurmak zor bir iş değil. Elinizde herhangi bir bilgisayar var ise en azından internete girebilen. ISO indirip bir de 80₺'ye 8 GB USB bellek alıp kendiniz de kurabilirsiniz. 100₺ - 120₺ arası fiyat isteyen bir bilgisayarcıya da yaptırabilirsiniz. Gitmek istediğiniz bilgisayarcıyı en azından Google üzerinden aratarak yorumlarını okuyup giderseniz sizin icin daha iyi olacaktır.
USB var ama başka bilgisayar yok windows 10 yükleyemem. PC mağazada hazır şuan birazdan almaya gidicem aldıktan sonra direkt bilgisayarcıya

Ortalama ne kadar sürer 1 saat falansa beklerim adamın yanında

USB var ama başka bilgisayar yok Windows 10 yükleyemem. PC mağazada hazır şu an birazdan almaya gideceğim aldıktan sonra direkt bilgisayarcıya
Tavsiyem internet cafe'ye gidip kendin USB hazirlaman zaten uzun surmez islem cok ucret almazlar senden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı