Çözüldü FreeDOS sistemde BIOS menüsüne girilemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

IRyujin

Attopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 16GB Beast EXPO 6000MHz CL36 DDR5 Single Kit Ram x 2
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA PRO 1TB NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
XFX Swift Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 256 Bit
Anakart
GIGABYTE B850M D3HP 8200MHz OC DDR5 SOKET
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz
Merhaba;

Yeni bir hazır sistem aldım, USB ile Windows 11 yükleyeceğim, bilgisayarı ilk açtığımda.

"New CPU installed, fTPM/PSP nv corrupted or fTPM/PSP structure changed.
Press y to reset fTPM, if you have BitLocker or encryption enabled, the System will no boot without a recovery key.
Press n to keep previous fTPM record and continue System boot, fTPM will not able in New CPU, you can swap back to the old CPU to recover TPM related keys and data"

Bu hatayı aldım, "y" bastıktan sonra bilgisayar kendini resetledi ardından boş siyah bir ekranda " _ " var.
Bildiğim tüm tuşlarla denedim (delete, del, F1, F2, F8, F10, F12) fakat BIOS menüsüne giremiyorum, BIOS menüsüne girmeden de Windows yüklenebilir mi onu da bilmiyorum. Ne yapmam gerekli? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.

Çözüm
BIOS sıfırlayın, anakartın alt tarafında clear CMOS pinleri var, o iki pine 10 saniye tornavida dokundurun, siste kapalı PSU açık olacak, düzelmezse BIOS flashback ile BIOS güncelleyip denemek lazım.

Teşekkürler deneyeyim, sonucu paylaşırım.

BIOS sıfırlama yaptım maalesef sorun devam ediyor, flashback ile ilgili bir şey bilmiyorum biraz araştırıp onu deneyeceğim.

Sorun HDMI kablosu imiş, DP kablosu ile bağladıktan sonra düzeldi.
BIOS sıfırlayın, anakartın alt tarafında clear CMOS pinleri var, o iki pine 10 saniye tornavida dokundurun, siste kapalı PSU açık olacak, düzelmezse BIOS flashback ile BIOS güncelleyip denemek lazım.

Teşekkürler deneyeyim, sonucu paylaşırım.

BIOS sıfırlama yaptım maalesef sorun devam ediyor, flashback ile ilgili bir şey bilmiyorum biraz araştırıp onu deneyeceğim.

Sorun HDMI kablosu imiş, DP kablosu ile bağladıktan sonra düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunlu HDMI kablosu TPM sıfırlama ekranında nasıl görüntü verdi?

@IRyujin

Boş ekrandaki _ simgesinin yanıp sönmesinin de HDMI ile alakası yok.

Görüntü hiç olmasa o zaman tamam, sizde görüntü var.
TPM sıfırladım, ekranda _ işareti var dediniz.
Evet ama yanıp söner şekilde değil sabit duruyordu ve boot ekranına giremiyordum, sonra dp kablosu ile bağladım ve girdi

@IRyujin, iki olay çok farklı, görüntü olmama ile görüntü var ama BIOS'a girmiyor durumu, başbaşka sorunlar.

Ben böyle olduğunu bilsem anakartın arkasında işlemcideki GPU'dan görüntü alın derdim işi çözerdik.

Bunları iş uzadığı için söylüyorum yanlış anlamayın, daha basit çözerdik, uğraşmazdınız.

Belkide flashback ile BIOS güncellendi ondan sonra düzeldi, BIOS versiyonundan anlaşılır.

Neyse önemli olan çözülmesi, hayırlı olsun sisteminiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı