FreeDOS sisteme işletim sistemi nasıl kurulur?

MOBA

Centipat
Daha fazla  
Selamlar.
FreeDOS bir sistem almayı düşünüyorum fakat daha öncesinde böyle bir ticaret yapmadığım için işletim sistemi kurma konusunda tecrübesizim. Öğrendiklerimi aşağıda belirttim, eksik bir görev varsa bu konu hakkında bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.

1. Windows kurmak
  2. BIOS Update yapmak.
  3. Chipset driver güncelleştirmek.
  4. GPU driver yüklemek.
  5. LAN ve Audio(ses) Driver'larını güncelleştirmek.
  6. Ayarlar sayfasından Windows'un güncel olduğunu teyit etmek.
Boot sırası kontrol → Windows'un yüklü olduğu depolama birimini boot priority #1 olarak işaretlemek gerekiyormuş.

TPM & Secure Boot kontrolleri;
Windows 11 için gereklidir. Genellikle zaten açıktır ama kontrol edilmeli;
  • Security → TPM / fTPM → enabled
  • boot → Secure Boot → enabled
  • Başlangıçta sorun olursa “standard mode” olarak ayarla.

Şu işlemler dışında harici bir şey gerekiyor mu ve son olarak boot sırası ve TPM Secure Boot için bilmem gereken başka bir şey var mı?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Usbyi tak,takmadan önce usbyi biostan ilk sıraya al ki usbden başlasın bilgisayar. Sonra başlat ve kur ama unutma kurduktan sonra yeniden başlatınca sistem kendini usbyi çıkar.

Usbyi tak,takmadan önce usbyi biostan ilk sıraya al ki usbden başlasın bilgisayar. Sonra başlat ve kur ama unutma kurduktan sonra yeniden başlatınca sistem kendini usbyi çıkar.
freedos'u usb takılı halde ilk kez çalıştırıp bios'dan boot option1'i usb olarak seçip kaydetip pc'yi tekrar başlatmak gerek kurulum tamamlanıp pc kendine reset attığında BIOS'a tekrar girip boot option1'i bu sefer windows'un kurulu olduğu ssd'yi seçip kaydetip tekrar başlatmak gerek ? adımlar doğrumu ?

freedos'u usb takılı halde ilk kez çalıştırıp bios'dan boot option1'i usb olarak seçip kaydetip pc'yi tekrar başlatmak gerek kurulum tamamlanıp pc kendine reset attığında BIOS'a tekrar girip boot option1'i bu sefer windows'un kurulu olduğu ssd'yi seçip kaydetip tekrar başlatmak gerek ? adımlar doğrumu ?
Önce usbden seçip başlatın, kurun ve yeniden başlarken pcden usbyi çekin. Sonda bios girip yüklediğiniz sistemi tekrar en üste çekin, kurulum ekranı gelir.

Sıfır bilgisayar için ilk kurulumda BIOS'a girmeye gerek yok, bizzat tecrübe ettim oradan biliyorum.

Kurulum USB'sini takıp bilgisayarı ilk defa çalıştırınca otomatik olarak Windows kurulumu başlıyor. Kurulum bittikten sonra merak edip BIOS'a girdim baktım, USB ilk seçenekte değildi. Sonuçta Dahili HDD tamamen boş olunca USB'den kurulum direkt başlıyor.

Sıfır bilgisayar için ilk kurulumda BIOS'a girmeye gerek yok, bizzat tecrübe ettim oradan biliyorum.

Kurulum USB'sini takıp bilgisayarı ilk defa çalıştırınca otomatik olarak Windows kurulumu başlıyor. Kurulum bittikten sonra merak edip BIOS'a girdim baktım, USB ilk seçenekte değildi. Sonuçta Dahili HDD tamamen boş olunca USB'den kurulum direkt başlıyor.
Yorumunuz için teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı