FreeDOS'tan Windows kurma

Tarık Işıklı

Centipat
Arkadaşlar merhaba, bu konu başlığıyla ilgili çok fazla konu var fakat öğrenmek istediğim şu:
Anakartım MSI, Ekran kartım MSI, monitörüm ise ASUS.
Monitör anakart ekran kartı vs bunların ayrı ayrı mı BIOS'u oluyor? YouTube'dan izledim Windows 10 kurulum videolarını fakat Casper BIOS'uydu. Benim hangi BIOS'taki Windows 10 kurma işlemine bakmam gerek? Ve Windows 10 kurarken (eğer ayrı ayrı BIOS tuşu var ise) hangi BIOS tuşunu kullanmam gerek?
Bu işlerden gerçekten hiç anlamıyorum, lütfen dalga geçmeyiniz.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    553,2 KB · Görüntüleme: 49
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    369,4 KB · Görüntüleme: 52
  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    562,5 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, bu konu başlığıyla ilgili çok fazla konu var fakat öğrenmek istediğim şu:
Anakartım MSI, Ekran kartım MSI, monitörüm ise ASUS.
Monitör anakart ekran kartı vs bunların ayrı ayrı mı BIOS'u oluyor? YouTube'dan izledim Windows 10 kurulum videolarını fakat Casper BIOS'uydu. Benim hangi BIOS'taki Windows 10 kurma işlemine bakmam gerek? Ve Windows 10 kurarken (eğer ayrı ayrı BIOS tuşu var ise) hangi BIOS tuşunu kullanmam gerek?
Bu işlerden gerçekten hiç anlamıyorum, lütfen dalga geçmeyiniz.
Yanlış olmasın BIOS anakart ile muhattap.

BIOS anakartın kontrol sistemidir. Bütün sistemin ayarlarını yapmanızı sağlar. Windows'u yüklemek için ilk olarak bir Windows stick hazırlamalısınız. Bunun için başka bir bilgisayardan Windows Media Creation Tool'u indirin ve bir flaş belleğe windowsu kurun. Sonrasında BIOS'tan boot kısmına gelip boot cihazını flaş bellek yapın. Açıldıktan sonra Windowsu yükleyin menüsü çıkacaktır.

BIOS anakartın kontrol sistemidir? Bütün sistemin ayarlarını yapmanızı sağlar. Windows'u yüklemek için ilk olarak bir Windows stick hazırlamalısınız. Bunun için başka bir bilgisayardan Windows Media Creation Tool'u indirin ve bir flash belleğe Windows'u kurun. Sonrasında BIOS'tan Boot kısmına gelip Boot cihazını flash bellek yapın. Açıldıktan sonra Windows'u yükleyin menüsü çıkacaktır.

Yanlış olmasın BIOS anakart ile muhatap.

Arkadaşlar şöyle bir problem var. İlk resimdeki sistemde de Anakart: MSI. Üçüncü resimdeki sistemde de Anakart: MSI. Neden aynı BIOS değil girdiği yerler. Farklı gözüküyor iki resim.

Arkadaşlar şöyle bir problem var. İlk resimdeki sistemde de Anakart: MSI. Üçüncü resimdeki sistemde de Anakart: MSI. Neden aynı BIOS değil girdiği yerler. Farklı gözüküyor iki resim.
Arayüzleri farklı yapılmış, yoksa mantık aynı tamamen.

Ikisi aynı PC mi bilmiyorum ama normal bir şey biri eski diğeri daha yeni.

BIOS anakartın kontrol sistemidir? Bütün sistemin ayarlarını yapmanızı sağlar. Windows'u yüklemek için ilk olarak bir Windows stick hazırlamalısınız. Bunun için başka bir bilgisayardan Windows Media Creation Tool'u indirin ve bir flash belleğe Windows'u kurun. Sonrasında BIOS'tan Boot kısmına gelip Boot cihazını flash bellek yapın. Açıldıktan sonra Windows'u yükleyin menüsü çıkacaktır.

Boot cihazını flash bellek yapın demişsiniz izlediğim videolarda görmedim galiba öyle bir şey ya da ben fark etmedim, varsa link atabilir misiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı