Freelancer işler nasıl ilerliyor?

tasarimci

Decapat
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
483
Bir süredir web tasarım öğreniyorum. HTML, CSS, Bootstrap'ı aklıma gelen bir şeyi rahatça yapabilecek kadar öğrendim. Arada bir zorlandığım oluyor, onda da Google'dan veya buradan bir şekilde öğreniyorum. JavaScript'te de fena sayılmam ama hala yeterince iyi olmadığımı düşünüyorum. Çalışmaya devam edeceğim. JS'yi tamamen öğrendikten sonra React geçmeyi düşünüyorum. Daha sonrasında freelancer olarak biraz maddi gelir sağlamak istiyorum. Şimdi aklımda freelancer çalışmayla ilgili birkaç soru var.
1-) Bionluk, Fiverr gibi sitelerde işler nasıl ilerliyor?
2-) Sitenin tasarımını da Freelancer'lar mı yapıyor yoksa hazır olan tasarımı sadece koda mı döküyorlar?
3-) İlk işimi nasıl alabilirim? Sonuçta herhangi bir projem yok. Daha önceden kurmuş olduğum bir websitesi yok.
Bana bir yol haritası gösterebilir misiniz?

@Berkay Davas hocam siz ilk işinizi nasıl aldınız? Ne yapmam gerekiyor?
 
Vallahi konuyla biraz alakasız ama ben olsam biraz beklerim internetten para kazanmak için. Bilmiyorum gündemi ne kadar takip ediyorsunuz ama eğer düzenli olarak (yılda en fazla 2 defa) yapacaksanız bu işi (para kazanacaksanız) çok çok ağır vergi borçları altında kalabilirsiniz. Amacım içinize korku salmak da değil sadece dikkatimi çekti ve biraz araştırdım. İnternetten para kazanmak gibi bir düşünceniz varsa; ki anladığım kadarıyla evet önce bu videoyu izleyin derim.
 
@Stay High Bahsettiğiniz olay çok yüksek miktarlarda kazananlar için geçerli oluyor genelde.
Tasarımlarınız iyi ise HTML template şeklinde satabilirsiniz.
2-)Size kalmış eğer Backend bilginiz varsa tema giydirebilirdisiniz.
 
1) Bionluk, Fiverr gibi sitelerde senden istenileni layığıyla yaparsın siteye yükleyip alıcıya gönderirsin paran gelir.
2) Aldığın işe bağlı. Tasarımı koda dökme işi almışsan tasarım yapmak senin işin değil. Tasarımı yapmayı da sen aldıysan yapacaksın. Bunu zaten işi almadan önce konuşuyorsun, öyle gördüğün ilana tıklayıp "al" demiyor kimse.
3) forum adı vermek yasak mı bilmiyorum ama r10 ve wmaraci gibi sitelerde başlangıç işleri alıp biraz gelişebilirsin.
 
@Stay High Bahsettiğiniz olay çok yüksek miktarlarda kazananlar için geçerli oluyor genelde.
Tasarımlarınız iyi ise HTML template şeklinde satabilirsiniz.
2-)Size kalmış eğer Backend bilginiz varsa tema giydirebilirdisiniz.
Çok yüksek ya da az fark etmiyor. Lütfen üstteki belirttiğim videoyu başından sonuna kadar izleyiniz. Hemen hemen neredeyse bu videoları gördükten sonra insanları bilgilendirme ihtiyacı hissediyorum.
 
@Davas hocam siz ilk işinizi nasıl aldınız? Ne yapmam gerekiyor?
Ben bir ajansın işlerini freelance yaparak çalışmaya başlamıştım. Tasarımı sen de yapabilirsin ya da hazır tasarımları da kodlayabilirsin.

Yapman gereken kaliteli işler ortaya koymak. Referansların arttıkça çevren genişliyor ve bir süre sonra benzer kişiler ile iş yapmaya başlıyorsun. Zamanla yeni müşterileri sen de istemeyeceksin çünkü bazen uğraşmak çok can sıkıcı olabiliyor.
  1. Bu siteler komisyon alıyor. Sen ilan açıyorsun ve iş verenler seni görüp iletişime geçiyor.
  2. Tasarımı sen de yapabilirsin, hazır tasarımı koda da dökebilirsin. İkisinin maliyeti farklı olur. Müşteri nasıl çalışmak istiyorsa o şekilde ilerler. Proje bazlı yani.
  3. Kendini geliştirmek için çalışmalar yapmaya başla. Bir portfolyo ve github sayfası aç. Taslaklarını orada paylaş. İlk işlerini cüzi miktarlarda yapabilirsin. Bu piyasada referans önemli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı