Ben de girmeyi düşünüyordum ama bilgisayar olimpiyatına çalışmayı tercih ettim. Belki ara sıra da ona göz atarım.Web developer olarak çalışıyordum, hala aynı işi yapıyorum hocam.
Gayet güzel bir amaç seçmişsiniz hocam, şuan bilgisayar olimpiyatları adına atacağınız her adım ilerideki yazılım hayatınıza doğrudan fayda sağlar. Şuanki aklım lisede olsaydı ben de matematik olimpiyatlarına hazırlanırdım.Ben de girmeyi düşünüyordum ama bilgisayar olimpiyatına çalışmayı tercih ettim. Belki ara sıra da ona göz atarım.
Hazır site şablonu almak yerine onları kendileri kodluyorlardır büyük ihtimalle. Her müşteriye sıfırdan tasarım hazırlamak yerine önceki tasarımlar üzerinden değişiklikler yapıyorlar, müşteri eğer isterse revizyon edilebiliyor. Birçok iş türü var, bazı müşteriler 2 dakikalık Wordpress kurulumunu bilmediği için (onları suçlayamam sonuçta herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok) para ödeyip başkalarına yaptırıyor.Hocam bi şey soracağım. Fiverr'da hazır web sitesi şablonu falan alıp onu temel alarak site yapıp satıyorlar diye biliyorum. İnternette gördüm. Ne kadar doğru?
Çünkü ihtiyaç sahibinin kendisi de yapamaz mı böyle bir şey?
Hocam aslında matematik olimpiyatını da düşündüm de müfredatı daha uzun. Yetiştiremem.Gayet güzel bir amaç seçmişsiniz hocam, şuan bilgisayar olimpiyatları adına atacağınız her adım ilerideki yazılım hayatınıza doğrudan fayda sağlar. Şuanki aklım lisede olsaydı ben de matematik olimpiyatlarına hazırlanırdım.
Hazır site şablonu almak yerine onları kendileri kodluyorlardır büyük ihtimalle. Her müşteriye sıfırdan tasarım hazırlamak yerine önceki tasarımlar üzerinden değişiklikler yapıyorlar, müşteri eğer isterse revizyon edilebiliyor. Birçok iş türü var, bazı müşteriler 2 dakikalık Wordpress kurulumunu bilmediği için (onları suçlayamam sonuçta herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok) para ödeyip başkalarına yaptırıyor.
Ben freelancer sitelerini pek önermiyorum hocam. İş almak için harcadığınız emeğe değmiyor. Zaten çok ucuza iş yapan Hint ve Pakistanlılar tarafından işgal edilmiş durumdalar. İşleri Discord sunucuları üzerinden iş teklifi yapan kişilerle birebir iletişime geçerek alabilirsiniz.Hocam peki bu web site hızlandırmalarını falan yapsam ya da kendim de web sitesi yapabilsem Fiverr'da falan tutar mı?
Hocam öyle şeyler için DC sunucuları var değil mi?Ben freelancer sitelerini pek önermiyorum hocam. İş almak için harcadığınız emeğe değmiyor. Zaten çok ucuza iş yapan Hint ve Pakistanlılar tarafından işgal edilmiş durumdalar. İşleri Discord sunucuları üzerinden iş teklifi yapan kişilerle birebir iletişime geçerek alabilirsiniz.
Bol bol yan proje geliştirin, Github'a atın ve portföy oluşturun. İşe yeni başladığınızda piyasadan biraz daha ucuza fiyat çekerseniz hem network edinirsiniz hem referanslarınız olur. Böyle böyle daha çok iş alırsınız. 2 Senedir falan bu şekilde çalışıyorum, çok uzun bir süre değil ama güzel tecrübeler ve paralar kazandırdı.Hocam öyle şeyler için DC sunucuları var değil mi?
Bir de referans için ne yapmak gerek? Yani neden bizden alsınlar ki? İyi bir şey yapmalıyız ki bizden alsınlar.
Hocam atıyorum bana şöyle bir site yap diyor adam. Ne kadar zaman alıyor ve ne kadara mal oluyor? Günde ne kadar zaman ayırıyorsunuz?Bol bol yan proje geliştirin, Github'a atın ve portföy oluşturun. İşe yeni başladığınızda piyasadan biraz daha ucuza fiyat çekerseniz hem network edinirsiniz hem referanslarınız olur. Böyle böyle daha çok iş alırsınız. 2 Senedir falan bu şekilde çalışıyorum, çok uzun bir süre değil ama güzel tecrübeler ve paralar kazandırdı.
Projeden projeye değişiyor. Biliyorum tatmin edici bir cevap değil ama harbiden net bir zaman aralığı vermek çok zor. Mesela sadece landing page ve bir iletişim formu içeren web sitesi yapmam 1-2 günümü alır. Şuan yaptığım işlerin biri Çin'den ABD'ye ürün sevkiyatı yapan bir E-ticaret sitesini baştan sona kodlamak ve yaklaşık 7 aydır falan üzerinde çalışıyorum. Dün yaklaşık 9 saat kod yazdım ama her gün bu kadar çok yazmıyorum tabi. Ortalamasını alacak olursak günde en az 5-6 saat kod yazmak zorundayım. Şuan üniversiteler online olduğu için daha rahatım ama okul varken otobüste uyumak zorunda kalıyordumHocam atıyorum bana şöyle bir site yap diyor adam. Ne kadar zaman alıyor ve ne kadara mal oluyor? Günde ne kadar zaman ayırıyorsunuz?
Şİmdi ana odağım olmayacak ama bi yandan da ufak tefekten uğraşmayı düşünüyorum da.
Hmm. O kadar uğraştırdığına göre kazancı da ona göre oluyordur. Anladım. Bir de döviz olarak aldığınız için ülke şartlarında daha iyi oluyor.Projeden projeye değişiyor. Biliyorum tatmin edici bir cevap değil ama harbiden net bir zaman aralığı vermek çok zor. Mesela sadece landing page ve bir iletişim formu içeren web sitesi yapmam 1-2 günümü alır. Şuan yaptığım işlerin biri Çin'den ABD'ye ürün sevkiyatı yapan bir E-ticaret sitesini baştan sona kodlamak ve yaklaşık 7 aydır falan üzerinde çalışıyorum. Dün yaklaşık 9 saat kod yazdım ama her gün bu kadar çok yazmıyorum tabi. Ortalamasını alacak olursak günde en az 5-6 saat kod yazmak zorundayım. Şuan üniversiteler online olduğu için daha rahatım ama okul varken otobüste uyumak zorunda kalıyordum
1 günlük işi örnek olarak verdim hocam genelde 1 günlük iş pek bulunmuyor zaten. Genelde 2-4 hafta arası sürecek işler alıyorum. Bana denk gelen işlerin zaman aralığı bu şekilde. Kazancı da (günde çalıştığınız ortalama saat sayısı) x (saatlik ücret) * (gün) şeklinde hesaplayıp projeye bir fiyat belirliyoruz.Bi de hocam bir kaç günlük işler ne kadara mâl oluyor? Max 1 haftalık işlerle falan uğraşsak da olur mu?