Samsung G65B kullanıyorum. FreeSync açtığım zaman input lag ve rahatsız edici derecede parlaklık titremesi yapıyor. Kapattığım zaman düzeliyor. Çok önem arz ediyor mu bu ayar? Bunun için iade edip IPS panele geçilir mi?
Samsung G65B kullanıyorum. FreeSync açtığım zaman input lag ve rahatsız edici derecede parlaklık titremesi yapıyor. Kapattığım zaman düzeliyor. Çok önem arz ediyor mu bu ayar? Bunun için iade edip IPS panele geçilir mi?
O anki aldığınız FPS'e göre HZ'i değiştiren bir ayar. Kaç FPS alıyorsanız anlık olarak monitör HZ'sini ona düşürerek yırtılmayı önlüyor ve daha düzgün görüntü oluyor. Hikayeli oyunlarda 240 FPS alamadığınız için değeri görülmekte.
Şahsen bende 60 FPS'te çok fazla Framerate düşüşü yaşadığım için kapatmak zorunda kaldım. 60 FPS oynadığım oyun hem durmadan 30Fps gecikmesine düşüyordu, hemde altta açtığım video kasıyordu.
IPS monitördü, monitör değiştirdiğim halde sorun devam ediyor.
Farklı monitörde benzer sorun yoksa G65B kaynaklı olabilir. Genede yırtılmayı çok önemsemiyorsanız çokta şart bir ayar değil.
Sabit yüksek fpsli oyunda fark görmedim. Yüksek sistem isteyen oyunlarda fps sabitlense de her türlü dalgalanma oluyor fpste belki o zaman fark edilebilir denemedim onu.
Sabit yüksek fpsli oyunda fark görmedim. Yüksek sistem isteyen oyunlarda fps sabitlense de her türlü dalgalanma oluyor fpste belki o zaman fark edilebilir denemedim onu.
FPS dalgalanmasınıda pek etki eden bir teknoloji değil, sadece görsel yırtılmayı önlüyor.
Görseldeki gibi:
Çoğunlukla bir duvarın köşesi gibi keskin açılarda belirgin oluyor gördüğüm kadarıyla. Onun dışında çok gözlemlenebilir değil.
Dediğim gibi eğer rahatsız olmuyorsanız veya görmüyorsanız görseldeki gibi örnek gibi olanları. Ozaman rahatınıza bakın.
Ama içiniz rahat değilse, değişim veya iade etmek size kalmış.
Freesync ve VRR gibi teknolojiler baş ağrıtıyor ne yazıkki.