FreeSync çok önemli mi?

RdAhmet

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Samsung G65B
Samsung G65B kullanıyorum. FreeSync açtığım zaman input lag ve rahatsız edici derecede parlaklık titremesi yapıyor. Kapattığım zaman düzeliyor. Çok önem arz ediyor mu bu ayar? Bunun için iade edip IPS panele geçilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Samsung G65B kullanıyorum. FreeSync açtığım zaman input lag ve rahatsız edici derecede parlaklık titremesi yapıyor. Kapattığım zaman düzeliyor. Çok önem arz ediyor mu bu ayar? Bunun için iade edip IPS panele geçilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O anki aldığınız FPS'e göre HZ'i değiştiren bir ayar. Kaç FPS alıyorsanız anlık olarak monitör HZ'sini ona düşürerek yırtılmayı önlüyor ve daha düzgün görüntü oluyor. Hikayeli oyunlarda 240 FPS alamadığınız için değeri görülmekte.

Şahsen bende 60 FPS'te çok fazla Framerate düşüşü yaşadığım için kapatmak zorunda kaldım. 60 FPS oynadığım oyun hem durmadan 30Fps gecikmesine düşüyordu, hemde altta açtığım video kasıyordu.
IPS monitördü, monitör değiştirdiğim halde sorun devam ediyor.

Farklı monitörde benzer sorun yoksa G65B kaynaklı olabilir. Genede yırtılmayı çok önemsemiyorsanız çokta şart bir ayar değil.

Sırf bunun için model değiştirmeyi düşündüm değer mi diye düşünüyorum
Kapattığınız zaman fark görüyormusunuz peki? Veya eksikliğini hissediyor musunuz?

Sabit yüksek fpsli oyunda fark görmedim. Yüksek sistem isteyen oyunlarda fps sabitlense de her türlü dalgalanma oluyor fpste belki o zaman fark edilebilir denemedim onu.
240 FPS üstünde zaten çalışmıyor.

FPS dalgalanmasınıda pek etki eden bir teknoloji değil, sadece görsel yırtılmayı önlüyor.
Görseldeki gibi:
1754315037243.jpeg

Çoğunlukla bir duvarın köşesi gibi keskin açılarda belirgin oluyor gördüğüm kadarıyla. Onun dışında çok gözlemlenebilir değil.

Dediğim gibi eğer rahatsız olmuyorsanız veya görmüyorsanız görseldeki gibi örnek gibi olanları. Ozaman rahatınıza bakın.
Ama içiniz rahat değilse, değişim veya iade etmek size kalmış.

Freesync ve VRR gibi teknolojiler baş ağrıtıyor ne yazıkki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı