FreeSync Monitörde NVIDIA ekran kartı kullanılırsa ne olur?

Bir sıkıntı olmaz birlikte normal şekilde kullanılabilir. Açmak isterseniz artık FreeSync özelliği NVIDIA ekran kartlarında da kullanılabiliyor. Rehber;

Bir sıkıntı olmaz birlikte normal şekilde kullanılabilir. Açmak isterseniz artık FreeSync özelliği NVIDIA ekran kartlarında da kullanılabiliyor. Rehber;

Sanırım bu özelliği sadece belirli monitörlerde destekliyor NVIDIA.

Bir şey sormak istiyorum. 75 Hz FreeSync bir monitör alırsam, toplayacağım sistemde AMD Radeon ekran kartı mı kullanmalıyım? Yani verim açısından bir fark olur mu?

Sanırım bu özelliği sadece belirli monitörlerde destekliyor NVIDIA.

Bir şey sormak istiyorum. 75 Hz FreeSync bir monitör alırsam, toplayacağım sistemde AMD Radeon ekran kartı mı kullanmalıyım? Yani verim açısından bir fark olur mu?

Tüm monitörlerde destekliyor diye biliyorum ama NVIDIA'nın test edip sorunsuz çalıştığını belirttiği bir monitör listesi var. Yani sadece o listedekiler çalışıyor diye bir şey yok. AMD veya NVIDIA arasında verim açısından bir fark olmaz. FreeSync desteği için diyorsanız AMD ile daha sağlıklı çalışır tabii.

Tüm monitörlerde destekliyor diye biliyorum ama NVIDIA'nın test edip sorunsuz çalıştığını belirttiği bir monitör listesi var. Yani sadece o listedekiler çalışıyor diye bir şey yok. AMD veya NVIDIA arasında verim açısından bir fark olmaz. FreeSync desteği için diyorsanız AMD ile daha sağlıklı çalışır tabii.

Anladım hocam. Aslında anlamaya çalıştığım durum şu. Ben yakın zamanda sistem toplamayı düşünüyorum. Ancak, bütçem sebebiyle 1080p 75Hz'lik FreeSync destekli bir monitör alabileceğim.

Böyle bir sistemde örneğin, GTX 1660Ti gibi bir kart tercih etmem halinde, FreeSync kullanamayacağım için(G-Sync verimli çalışmayabiliyormuş bazı monitörlerde onu da kullanmıyoruz kabul edelim) oyunlarda bir sıkıntı olur mu? Ekranda yırtılma vs..

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı