FreeSync Ne Kadar Gerekli?

Düzgün bir monitör varsa, geçmeye gerek yok. Ama monitör alacaksanız veya yükseltme hedefiniz varsa, 50-100 lira fazla verip FreeSync almakta fayda var. Hatta bu oyunları profesyonel oynuyorsanız, kesinlikle geçmelisiniz.

Düzgün bir monitör varsa, geçmeye gerek yok. Ama monitör alacaksanız veya yükseltme hedefiniz varsa, 50-100 lira fazla verip FreeSync almakta fayda var. Hatta bu oyunları profesyonel oynuyorsanız, kesinlikle geçmelisiniz.
Oynadığım iki oyunda da en yüksek ligdeyim. Fakat sorunum biraz karışık. RX 580 stoklarda olmadığı için 1050 Tİ almaya karar verdim. O yüzden FreeSync gerekli mi diye sordum. Bu arada 144 Hz monitör alacağım.
Freesync alabiliyorsanız kesinlikle alın. Bende GTX 1060 var vsync kapattığım an gözüm ağrımaya başlıyor yırtılamalar'dan.
Peki 144 Hz monitör için konuşursak?

@DayleFusion GTX 1060 kullanıyorsan, V-Sync yerine Fast Sync kullansan daha iyi sonuç alırsın.

Dosya Ekleri

• düşey.png
    düşey.png
    47,8 KB · Görüntüleme: 453
FreeSync AMD ekran kartları için bir teknoloji, Nvidia'da G-Sync var. G-Sync monitörler de gereksiz pahalı. Sonuç olarak Nvidia kart alacaksan, FreeSync bir anlam taşımıyor.

Rahatsız olacağın bir sonuç olacağını düşünmüyorum. Bugün G-Sync monitör bile alsan yırtılma az da olsa yaşanıyor. GTX 1050Tİ rekabetçi oyunlarda 144Hz monitörle iyi sonuç verir.

FreeSync AMD ekran kartları için bir teknoloji, Nvidia'da G-Sync var. G-Sync monitörler de gereksiz pahalı. Sonuç olarak Nvidia kart alacaksan, FreeSync bir anlam taşımıyor.

Rahatsız olacağın bir sonuç olacağını düşünmüyorum. Bugün G-Sync monitör bile alsan yırtılma az da olsa yaşanıyor. GTX 1050Tİ rekabetçi oyunlarda 144Hz monitörle iyi sonuç verir.
Hayır hocam bunları ben de biliyorum, yanlış anladınız. Sorum 144 Hz normal monitör+1050 Tİ vs 144 Hz FreeSync monitör+ 1050 Tİ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı