FreeSync önemli mi?

NeXop

Hectopat
Merhabalar, bugün babam eve Samsung'un 75 Hz 1 ms gaming bir monitörünü getirdi. Monitörü incelediğim zaman FreeSync özelleğinin olmadığını gördüm. FreeSync özelliğinin olmamasının bana bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Freesync panel kalitesi, panel hertz hızı vs. iyi ise olmuş, olmamış pek önemli değil. Bende Asus un 1ms 144hz 24" monitör var, ne freesync ne de gsync var ama paneli kaliteli olduğu için midir yoksa 144hz olduğu için midir bilmem hiç yırtılma yaşamıyorum oyunlarda.

Eğer ekran kartın AMD değilse Freesyncle bir işin yok zaten. Vysnc desteklemeyen monitor yok gibi bu gün zaten. Öte yandan kullandığın takdirde Freesync'in Vsync'ten ayrıldığı nokta freesync, vsync'e göre daha performanslı olduğunu iddia etmesi.

Ama bende amd ekran kartı var monitor'de freesync çalışmıyor, bu sorun olur mu dersen yine olmaz. Çünkü Vsync her kart için çalışıyor. Hatta bazı oyunlarda vsync, freesynch'ten daha iyi çalıştı bende.

FreeSync Flicker'a yol açabiliyor benim yaşadığım gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…