Freesync ve G-Sync Gerekli Midir?

Inotorious

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Bir süredir monitör almak için ürünlere bakıyorum ve FreeSync, G-Sync gibi ibareler gördüm. Az çok ne anlama geldiklerini tahmin edebiliyorum fakat bunlar markaların abarttığı, yan yana koydukları aşırı bozuk görüntülerde olduğu kadar fark eden şeyler mi? Mesela 60 Hz'in üzerine çıkıldığında gözle hissedilir bir fark olduğu biliyorum hatta alışınca 60 Hz rahatsız edici bile olabilir diyorlar. Peki bahsettiğimiz bu teknolojide aynı şekilde midir?

Benim oynadığım oyunlar genelde hikaye odaklı, atmosferik ve 60 FPS'nin üzerine çıkmasına ihtiyaç duymadığım oyunlar, CS gibi rekabetçi oyunlar değil. Yani saniyenin milyonda biri kadar etki eden bir farkı hissetmeye ihtiyaç duymuyorum.

Bir de buna ek olarak, aynı bakış açısı ile baktığımızda 1 ms, 3 ms, 5 ms tepki süreleri ne kadar fark edilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tersten gideyim Tepki süresi 5 ile 1 arasında büyük fark var CSGO oynarken evimde 60HZ 5Ms ile oynuyorum bazen Net cafeye gidince 144Hz 1Ms arasındaki farkı çok fazla görüyorum. Kapı arkası beklerken falan çıkışlarda rakipten önce fark ediyorsunuz birçok detayı. Aslında tepki süresine senin daha çok önem vermen gerekiyor çünkü Atmosferik demişsin hikaye odaklı demişsin. CSGO vb. oyun oynamayacaksan Hz'den önce Tepki süresine önem verebilirsin.

Tersten gideyim Tepki süresi 5 ile 1 arasında büyük fark var CSGO oynarken evimde 60HZ 5Ms ile oynuyorum bazen Net cafeye gidince 144Hz 1Ms arasındaki farkı çok fazla görüyorum. Kapı arkası beklerken falan çıkışlarda rakipten önce fark ediyorsunuz birçok detayı. Aslında tepki süresine senin daha çok önem vermen gerekiyor çünkü Atmosferik demişsin hikaye odaklı demişsin. CSGO vb. oyun oynamayacaksan Hz'den önce Tepki süresine önem verebilirsin.
İkisi de önemsiz kalmaz mı bahsettiğim şekilde kullanımda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı