Inotorious
Hectopat
- Makaleler
- 4
Daha fazla
Bir süredir monitör almak için ürünlere bakıyorum ve FreeSync, G-Sync gibi ibareler gördüm. Az çok ne anlama geldiklerini tahmin edebiliyorum fakat bunlar markaların abarttığı, yan yana koydukları aşırı bozuk görüntülerde olduğu kadar fark eden şeyler mi? Mesela 60 Hz'in üzerine çıkıldığında gözle hissedilir bir fark olduğu biliyorum hatta alışınca 60 Hz rahatsız edici bile olabilir diyorlar. Peki bahsettiğimiz bu teknolojide aynı şekilde midir?
Benim oynadığım oyunlar genelde hikaye odaklı, atmosferik ve 60 FPS'nin üzerine çıkmasına ihtiyaç duymadığım oyunlar, CS gibi rekabetçi oyunlar değil. Yani saniyenin milyonda biri kadar etki eden bir farkı hissetmeye ihtiyaç duymuyorum.
Bir de buna ek olarak, aynı bakış açısı ile baktığımızda 1 ms, 3 ms, 5 ms tepki süreleri ne kadar fark edilir?
Benim oynadığım oyunlar genelde hikaye odaklı, atmosferik ve 60 FPS'nin üzerine çıkmasına ihtiyaç duymadığım oyunlar, CS gibi rekabetçi oyunlar değil. Yani saniyenin milyonda biri kadar etki eden bir farkı hissetmeye ihtiyaç duymuyorum.
Bir de buna ek olarak, aynı bakış açısı ile baktığımızda 1 ms, 3 ms, 5 ms tepki süreleri ne kadar fark edilir?
Son düzenleyen: Moderatör: