Freesync'e Geçmeye Değer mi?

Teşekkür ederim cevabınız için, para kendi ceplerinden çıkmadığı içindir muhtemelen

Bence o zaman hiç geçme o monitör ile devam zaten hali hazırda mevcut monitöründen farklı bir durum oluşmayacağı için sırf Freesync bir monitör almak mantıksız. Yazmış olduğun cevaba gelecek olursam ben üst limitinin 750 TL olduğunu bilmediğimden ötürü 1000 TL ye çıkmanı söyledim kusura bakma arkadaşım.

Sonuç ? Değmez para biriktir öyle al Zaten yapılan tavsiyelerin amacı da bu yöndeydi. Anlaması o kadar da güç değil dimi ancak demek ki daha da açık anlatmak gerekiyormuş.
Tavsiyelerde "144hz daha iyi olur" anlamı çıkıyor yani Freesync farkı ile ilgili bir açıklama yapılmamış. Tabiiki daha açık anlatmak gerekiyor konu yenileme hızı değil ki?

Sadece FreeSync ile yükseltmeye gitmek mantıklı olmayacaktır. Hani dersin ki TN'den IPS'e geçeceğim o zaman gerçek bir nedenin olmuş olur.
IPS panellerin tepki süreleri kötü diye okumuştum. VA panel öneriyorlar doğru mudur?

Tavsiyelerde "144hz daha iyi olur" anlamı çıkıyor yani Freesync farkı ile ilgili bir açıklama yapılmamış. Tabiiki daha açık anlatmak gerekiyor konu yenileme hızı değil ki?

Sonuç olarak şu an için aciliyeti olan bir terfiye ihtiyacınız yok. Biraz daha bekleyip uzun yıllar kullanabileceğiniz daha iyi bir monitöre geçmeniz bence daha iyi olur. Bütçe durumlarını kendiniz en iyi biliyorsunuz. Bu konuda sizin durumunuzu bilmem mümkün değil. Bunu değerlendirecek olan sizsiniz. Ben sadece ben olsam ne yapardım ve en doğrusu nasıl olur diye konuya yaklaşıyorum.

Nasıl olsa para benden çıkmıyor, veya dur şuna bir tavsiye vereyim daha fazla para harcasın niyetinde olamayız değil mi ?

Şu an VA Freesync bir monitörüm var ve bende pek farkını anlayamadım. Hatta daha kötü bile olabilir. Çünkü Freesync açınca tepki süresi artıyor. Belki benim monitörden kaynaklıdır bilemiyorum. Ancak çok oyun oynayan yada pro gamer seviyesinde birisi değilim bu yüzden daha genel amaçlı bir monitör seçtim.

Kimsenin gerçek niyetini bilmek mümkün değil. Ayrıca bütçe konuda belirtilmiş ve bir kaç mesaj sonrasında bu bütçenin üstüne çıkılmayacağı da belirtilmiş.

"Ben olsam napardım" demek yerine "ben olsam ve cebimde x kadar para olsa napardım" demek daha mantıklıdır.

@Mustafa Berkay Bu arada ben VA panel kullanıyorum memnunum. IPS panel kullanırken oyunlarda gözlerim çok yoruluyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…