Frisby 9280'i değiştirmeli miyim?

Mertflag

Decapat
Evet arkadaşlar ekran kartım yükte 73 75 derecelere gelirken şu an kasamın yan kapağını acık bir şekilde oynuyorum ve ekran kartı %50 fan hızında 59 dereceyi bile geçmiyor. İşlemcide aynı şekilde 55'den 45'e düştü ( Full yükte). Ben Frisby 9280 kasamın yan kapağı acık şekilde oynamak istemiyorum evde kedim var çünkü ve toz acısından doğru olmaz diye düşünüyorum. Bu konuda sizden yardım istiyorum yan kapağı çıkarttığımdaki gibi sıcaklık değerleri verecek bir kasa var mıdır? Çünkü Frisby 9280'in hava sirkilasyonuna çöp diyen önü mesh olmadığı için çok kötüleyen gördüm. Yardımcı olan herkese teşekürler :) (bütçe abartı olmadığı sürece sıkıntı yok 500'de veririm. Yan kapağı çıkarttığımdaki gibi dereceler alacaksam hele hiç sıkıntı yok)

Tavsiyem yaz ayına kadar beklemeniz. Baktınız hava akımından dolayı problem yaşıyorsunuz, değiştirirsiniz. Durduk yere masraf yapmanıza şu mevsimde gerek yok bence. Ayrıca yeni alacağınız kasanın sirkülasyonu ne kadar iyi olursa olsun, 15 derecelik bir düşüş yaşamanız çok kolay olmayacaktır. Tamamen sirkülasyonu bozuk kasadan, önü mesh ve 3 adet fan bulunan kasaya geçtiğimde aralarında çok büyük bir fark yaşamadığım için bu şekilde düşünüyorum. Daha farklı düşünen arkadaşlar sebepleriyle birlikte size yardımcı olacaklardır.

Benimde bu tür sorunum vardı, kasanın ön kapağını söktüm ve fanların önüne gelen kısımları fanlara denk kestim ve sineklik ile kapadım. Birnevi modifiye ettim. Böyle bir imkanınız yok ise, soğutma bakımından şiddetle önerdiğim MB511'i almanız;
.

Benimde bu tür sorunum vardı, kasanın ön kapağını söktüm ve fanların önüne gelen kısımları fanlara denk kestim ve sineklik ile kapadım. Birnevi modifiye ettim. Böyle bir imkanınız yok ise, soğutma bakımından şiddetle önerdiğim MB511'i almanız;
.

Ne kadar bir değişim oldu sıcaklıklarda? Ve bu sizin önerdiğiniz kasa yerine Aerocool Aero One Frost RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa bunu alsam ne kadarlık bir fark olur. Ya da sizin önerdiğiniz kasayı alsam ne kadarlık bir değişim olur sıcaklıklarda yan kapağı açtığımdaki gibi olur mu?

Ne kadar bir değişim oldu sıcaklıklarda? Ve bu sizin önerdiğiniz kasa yerine Aerocool Aero One Frost RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa bunu alsam ne kadarlık bir fark olur. Ya da sizin önerdiğiniz kasayı alsam ne kadarlık bir değişim olur sıcaklıklarda yan kapağı açtığımdaki gibi olur mu?
Sıcaklık farkını geçtim performans bakımından çok değer kattı, ayağımı ısıttığım kasa artık ısınmıyor bile. Test için ısı değerlerine baktığımda ise 13-24 derece fark etti.

Sıcaklık farkını geçtim performans bakımından çok değer kattı, ayağımı ısıttığım kasa artık ısınmıyor bile. Test için sıcaklık değerlerine baktığımda ise 13-24 derece fark etti.

Anladım hocam Aerocool Aero One Frost RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa ile COOLER MASTER MASTERBOX MB511 MESH ÖN PANEL 3x120mm LED FANLI MidT ATXSİYAH KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da arasında kaldım hangisini almalıyım bir fark olur mu sıcaklık konusunda 2side mesh ama fan kalitesi olarak falan merak ettim.

O kasalar yerine bunu tavsiye ederim.

O kasalar yerine bunu tavsiye ederim.

Başkanım Aerocool Aero One Frost RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa bunun ekstra olarak ekran kartının altına 2 tane ve ekran kartının üstüne 2 tane daha fazladan fan takabiliyorum. Şimdi o senin attığını alsam arada bir fark olur mu? Ya da senin attığında üsttte 2 tane egzoz fan desteği var o 2 tane egzoz fan desteğini taksam bir fark olur mu One frosta göre?

Başkanım Aerocool Aero One Frost RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa bunun ekstra olarak ekran kartının altına 2 tane ve ekran kartının üstüne 2 tane daha fazladan fan takabiliyorum. Şimdi o senin attığını alsam arada bir fark olur mu? Ya da senin attığında üsttte 2 tane egzoz fan desteği var o 2 tane egzoz fan desteğini taksam bir fark olur mu One frosta göre?
Görünüş, ses ve hava akışı olarak fark olur. Devasal bir fark olmasa da fark olacaktır. Üste iki fan takman da sıcaklık açısından iyi olur.

Görünüş, ses ve hava akışı olarak fark olur. Devasal bir fark olmasa da fark olacaktır. Üste iki fan takman da sıcaklık açısından iyi olur.

Hocam peki son soru One frostu 3 önde 1 arkada 2 üstte 2 altta olacak şekilde 8 fanla kullanmak mı daha çok sirkilasyon sağlar yoksa Aerocool Airhawk Duo'yu 2 önde 1 arkada 2'de üstte olmak üzere 5 fanla kullanmak mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı