Frisby FC-9320G 600W 80+ alınır mı?

Acklwlf

Centipat
Arkadaşlar İncehesap sitesinden sistem topluyorum. Frisby FC-9320G 600W 80+ kasayı satın aldım. Kasaya PSU da dahil. Henüz sipariş hazırlanıyor. Fiyatı çok uygun olduğu için acele ile karar verdim. Daha sonra Frisby PSU'ları araştırdığımda olumsuz yorumları çok fazla olduğunu gördüm. Ancak gerçekten sorun yaşayan görmedim. Herkes PSU patlar, sisteme zarar verir gibi olumsuz eleştiriler yapmışlar ancak genel olarak olumsuz bir algı var markaya karşı sanırım. Sözün özü bu durumlar kafamı karıştırdı. Frisby PSU'nun da sadece tek bir modelinde 80+ sertifikası var ama birçok modeli var. O modeller belgelenmemiş. Siparişimi iptal etmeli miyim?

Watt değeri de yeter mi emin değilim. MSI Radeon RX 5700 mech GP OC 8 GB GDDR6 256Bit ekran kartı, Apacer Panther 8 GB DDR4 3000MHz 2x8GB RAM satın aldım. AMD Ryzen 5 3500X işlemci ve MSI B450M almayı düşünüyorum. 600W PSU yeterli olur mu? MSI sitesinden PSU yeterliliği testini denedim. Orada yeterli geliyor ama yine de emin olamadım.

Çok uzun yazdım biliyorum ama çok fazla soru işareti var zihnimde o yüzden kusura bakmayın. Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki de alınmaz. Herkes PSU hakkında olumsuz şeyler söylemiş, siz de bunu bile bile PSU'yu almışsınız. Sorun yaşayan görmemeniz, sorun yaşanmadığı anlamına gelmez. Sisteminizi emanet etmeyin böyle markalara. Özellikle 3-4 bin TL'lik ekran kartını taktığınız sistemi, 300-400 TL'lik PSU'ya emanet etmeyin.

Almayın, aldırtmayın! Hemen siparişinizi geri çevirin. Frisby kasalar rezalet maalesef ben de bu hataya düştüm ve hava akışı çöp. Sistem boşta orul orul ses çıkartıyor hiç memnun değilim. Gece bilgisayarı kapatınca öyle bir sessizlik oluyor ki kendimi cennette gibi hissediyorum, başkasının bilgisayarını görünce nasıl bu kadar sessiz diye şaşırıyorum. Kısacası ALMA!

FSP veya Sharkoon markalara bakabilirsin daha uygun fiyatlı psular, frisby, gamepower gibi saçma sapan markalar çinin merdiven altında üretildiği için güven olmaz. Psu tier list bak oradan seç.

Cooler Master ve Zalman gibi markaları tercih etmenizi tavsiye ederim.

Cevaplarınız için herkese çok teşekkür ederim. Ne yalan söyleyeyim korkuttunuz beni. Siparişimi iptal etme durumunu soracağım. Tek sipariş ile 3 parça ürün almıştım çünkü umarım sadece kasayı iptal edebilirim. Global düzeyde kendini ispatlamış bir markaya yöneleceğim pekala ama alacağım PSU'da minumum kaç Watt olmalı?
Üzüldüğüm konu: aynı fiyata hatta ucuza kaliteli seçenekler varken, Frisby tercih etmek...
Seni üzdüğüm için özür dilerim.😁

Hocam 650 W ve üzeri olan modellere bakın derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı