FRISBY FHC-3520S Nasıl?

Makaleler
23
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ECS H81H3-M7
İşlemci: Intel Core i7 4790
HDD: Western Digital WD10EZEX 1 TB 7200 RPM
RAM: Crucial CT102446BA160B.C16FER 1x8GB DDR3 1600MHZ
Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
Ekran kartı: Galaxy GT730
PSU: Casper Fsp250-50hmn
Monitör: AOC G2868PQU 28" 4K 3840×2160 1 MS 60 Hz TN panel
UPS: Tunçmatik TSK5208
Mouse: Casper B309
Klavye: Casper K1500
Akım korumalı priz: Monster MPEXP100U
Yazıcı: Epson L4160
Meslek
Espiri mühendisi
Son düzenleyen: Moderatör:
"Kurulumu kolay mı?" Sorusuna cevap verebilecek biri de bu konuyu görür inşallah.
@Murat5038'in bu soruya cevap verebileceğini düşünüyorum
Hocam benzer modelinin kurulumunu göstermiş bu videoda bence bu da öyledir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Onun kurulumu zor geldi bana. O videoyu izlediğim için bu konuyu açtım zaten
2:18'de "Biraz zor takılıyor" diyor dikkat ederseniz

Malzeme kalitesi olarak düşük oluyor genelde Everest, Frisby gibi cihazlarda. Kurulumu zaten kullanma kılavuzunda yazar ancak zorlanacak bir durum değildir.
Çok genel cevap olmuş. Ayrıntılı bilgi edinmek istiyorum

Ürün, şu disk ile uyumlu mudur?

Kurulumu, şu videodaki kadar kolay mıdır?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu da takamayacaksan diyecek bir şeyim yok.
Yapmayın Murat bey ya. Harddiskin içinde çok önemli veriler var. Onları almak istiyorum.

Harddisk kutuları ve harddiskler konusunda fazla bilgim olmadığı için, iyice bilgi edinmek istiyorum.
Ne olur ne olmaz. Maazallah verilere zarar gelirse hiç iyi olmaz. Bu yüzden her ihtimale karşı en ufak şeyi araştırıyorum

Özelliklerine bakarsanız 3.5 diskler ile uyumludur. Disk 3.5 ise uyumlu yani.
Disk 3.5" evet. Kutuyu 3.5" masaüstü HDD'si için araştırıyorum

Aşağıdaki fotoğraf sözü edilen HDD'nin ta kendisine aittir. (Resim şahsım tarafından çekildi )

İnernette, bu HDD'yi aratınca farklı HDD'lere ait görseller çıkabiliyor.
Sizin de rahat araştırma yapabilmeniz için HDD'nin kendi fotoğrafını çekip buraya ekledim

-----------------------------------------------

HDD'nin üzerinde, nedense iki ayrı giriş var.
Fotoğraftaki işaretli olan iki girişin farklılıkları nelerdir?
Ne işe yararlar? Kutu hangisine takılıp çalıştırılmalıdır?
Birbirinden farkları nelerdir?
İki ayrı giriş koymaya neden gerek duyulmuş?
Neden iki ayrı bölüm konmuş? (Not; İkinci fotoğraf internetten)

Bir üstte alıntıladığım videoda 8:58'deki gibi, harddisk kutuya "tık" diye takılır mı?

Son düzenleme:
Bu şekilde ilk başta sorsaydınız gerek kalmazdı kısa cevap vermemize. Sorduktan sonra daha detaylı soru sorduğunuz için daha detaylı açıklıyoruz biz de.
Kırmızı ile işaretlediğin yerlerden dolayı kafana soru işareti oluştuysa boşuna oluşmasın. O diskte güç girişi iki adet var biri sata güç girişi diğeri molex. Alternatif olsun diye eklenmiş. O zamanlarda İDE HDD'den SATA disklere geçiş vardı üst anakartlara ve PSU'lara uyumlu olsun diye alternatif eklenmiş.
Sadece verdiğim resimde gördüğüm slota yerleştirmeniz yeterli.

Ancak son sorularınızdan birinde önemli belgelerim var dediniz HDD kutusunu sadece içindekileri görmek için mi alıyorsunuz? Bunu bir sata olan anakarta bağlayıp da alabilirsiniz çünkü başka HDD yanına takıp yedek alabilirsiniz. Anakart uyumsuz ise bile bu kadar yüksek bir fiyata gerek yok daha basit benzer adaptörlerle de diski görmeniz sağlanabiliyor.

Ancak amacınız harici HDD gibi arada kullanmak için ise tabi alabilirsiniz o HDD kutularından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…