Frisby güç kaynağı sorun çıkarır mı?

Sinefileng

Kilopat
Daha fazla  
Geçen hafta Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem aldım. R5 2600 işlemci ve GTX 1660S ekran kartı var içinde. Sistemin parçalarından memnunum fakat güç kaynağı olarak Frisby 80+ Bronze kullanmışlar. Hazır sistem olduğu için değiştirme şansım yoktu.

Güç kaynağını iyi kötü idare eder şekilde kullanabilir miyim? Yoksa elimde güç kaynağı olduğu halde 400-500 liraya yenisini almam gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem aldım. R5 2600 işlemci ve GTX 1660S ekran kartı var içinde. Sistemin parçalarından memnunum fakat güç kaynağı olarak Frisby 80+ Bronze kullanmışlar. Hazır sistem olduğu için değiştirme şansım yoktu.

Güç kaynağını iyi kötü idare eder şekilde kullanabilir miyim? Yoksa elimde güç kaynağı olduğu halde 400-500 liraya yenisini almam gerekiyor mu?
Bomba gibi bir psu diyebiliriz. Ne zaman patlayacağı belli olmaz. Elinizdeki Psu'yu 2.el den satıp üzerine ekleyip 600w psu alabilirsiniz.

F/P olarak tercihim bu psudur:

İmkanın varsa yenisini almanda fayda var.

İmkanım var fakat eğer idare edebilir düzeydeyse durduk yerde 500 lira vermek istemem.

Mis gibi çıkarır. Ne kadar idare edeceğini kimse bilemez ama bir gün güme gideceğini herkes bilir.

Güç kaynağını değiştirmek yerine akım kontrollü priz alsam en azından sistemdeki parçalara zarar gelmeyecek şekilde korumuş.
Olur muyum? Güç kaynağı da götürdüğü yere kadar götürsün aldım bir defa maalesef.

Bomba gibi bir PSU diyebiliriz. Ne zaman patlayacağı belli olmaz. Elinizdeki PSU'yu 2.elden satıp üzerine ekleyip 600W PSU alabilirsiniz.

F/P olarak tercihim bu psudur:

Aynı soruyu size de sorayım akım korumalı priz işimi görür mü? En azından patlamadan korur mu 😀
Bu süreçte ikinci el ürün satmakta zorlanırım.

İmkanım var fakat eğer idare edebilir düzeydeyse durduk yerde 500 lira vermek istemem.

Güç kaynağını değiştirmek yerine akım kontrollü priz alsam en azından sistemdeki parçalara zarar gelmeyecek şekilde korumuş.
Olur muyum? Güç kaynağı da götürdüğü yere kadar götürsün aldım bir defa maalesef.

Aynı soruyu size de sorayım akım korumalı priz işimi görür mü? En azından patlamadan korur mu 😀
Bu süreçte ikinci el ürün satmakta zorlanırım.

Bak ciddeyim o PSU'lar gerçekten kötü. Arkadaşıma da dil döktüm dinlemedi. Zamanında donanım arşivi dolar 7 TL civarindayken Ryzen 5 2600 RX 580 sistem çıkarmıştı 5K'ya. Sistem her şey iyi güzel ama PSU Gamepower tıpkı Frisby gibi kötü bir marka. Akım korumalı prizi geç bir de 500TL'lik akım koruyucusu vardı. Ama PSU Max 9 ay dayandı 9 ay sonunda PSU mefta oldu yanında RX 580 ekran kartini da götürdü. Arkadastan çok ben üzülmüştüm. Şimdi de sana üzülmeyeyim :)

@Serqius Önerdiğin PSU kalitesiz, koruma eksiği var ve eski grup düzenlemesi kullanıyor. Lütfen forumda şu PSU'yu önermeyin artık.
Sizin önerebileceğiniz bir PSU var mı?
Bak ciddeyim o PSU'lar gerçekten kötü. Arkadaşıma da dil döktüm dinlemedi. Zamanında donanım arşivi dolar 7 TL civarindayken Ryzen 5 2600 RX 580 sistem çıkarmıştı 5K'ya. Sistem her şey iyi güzel ama PSU Gamepower tıpkı Frisby gibi kötü bir marka. Akım korumalı prizi geç bir de 500TL'lik akım koruyucusu vardı. Ama PSU Max 9 ay dayandı 9 ay sonunda PSU mefta oldu yanında RX 580 ekran kartini da götürdü. Arkadastan çok ben üzülmüştüm. Şimdi de sana üzülmeyeyim :)
300-500 liralık PSU için 2000 liralık ekran kartımdan olmak istemem. Corsair PSU modelleri güvenilir duruyor fakat pahalı, High Power alsam yeterli mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı